CHIPSY BANANOWE
To bardzo zdrowa i smaczna przekąska, z powodzeniem zastępująca wysokokaloryczne i praktycznie pozbawione wartości odżywczych chipsy ziemniaczane. Mimo iż same zawierają sporą ilość cukrów, dostarczają do organizmu znaczące ilości witamin i mikroelementów, które korzystnie wpływają na zdrowie
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
CUKIER CYNAMONOWY
Nieodzowny dodatek piekarski każdej gospodyni domowej. Mieszanka białego cukru z aromatycznym, mielonym cynamonem, skomponowana wyłącznie z naturalnych składników dobranych w idealnych proporcjach, podkreśla w szczególności smak ciast i owoców. Działa rozgrzewająco i kojąco na zmysły.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
CUKIER WANILINOWY
Niezastąpiona w kuchni europejskiej aromatyczna mieszanka ekstraktu waniliowego i białego, drobnokryształkowego cukru buraczanego. Przygotowany z najwyższej jakości składników doskonale sprawdza się jako dodatek do słodkich wypieków, deserów, galaretek oraz wszelkiego rodzaju słodkich, domowych przetworów.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
PROSZEK DO PIECZENIA
Dzięki idealnie dobranym proporcjom spulchnia i unosi każdy produkt piekarniczy. Doskonale sprawdza się zarówno jako dodatek do słodkich wypieków, tortów i ciężkich ciast z serem i owocami, jak i pozostałych wyrobów piekarniczych takich jak chleb czy bułki, gwarantując sukces każdej pani domu.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
ORZECHY ZIEMNE PRAŻONE BEZ SOLI
Znane są również pod nazwą fistaszków lub orzechów arachidowych. Najczęściej spożywane są w postaci surowej, solonej lub prażonej, choć idealnie komponują się z takimi dodatkami jak karmel czy pikantne przyprawy. Stanowią bogate źródło białka i kwasów tłuszczowych, lecz mimo swej wysokiej kaloryczności ułatwiają walkę z otyłością.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
KAKAO ALKALIZOWANE 10-12%
Tradycyjne, sproszkowane kakao idealne do przygotowania pysznego, pożywnego napoju o właściwościach regeneracyjno-pobudzających. Dzięki niskiej zawartości tłuszczu nie dostarcza do organizmu nadmiaru zbędnych kalorii, gwarantując przy tym zachowanie pełni smaku i wartości odżywczych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
FIGA SUSZONA GRECKA
Figowce należą do najstarszych uprawianych przez ludzkość drzew owocowych. Już 2,7 tys. lat temu na terenie Mezopotamii i Egiptu tworzono z nich sady pozyskując smaczne owoce stanowiące ważne, uzupełniające źródło cukrów w diecie starożytnych. Ceniono je tak dalece, że wg. zaleceń Talmudu ścięcie figowca karano… śmiercią.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
ORZECHY ZIEMNE W KARMELU
Znane są również pod nazwą fistaszków lub orzechów arachidowych. Najczęściej spożywane są w postaci surowej, solonej lub prażonej, choć idealnie komponują się z takimi dodatkami jak karmel czy pikantne przyprawy. Stanowią bogate źródło białka i kwasów tłuszczowych, lecz mimo swej wysokiej kaloryczności ułatwiają walkę z otyłością.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
MAK NIEBIESKI
Mak lekarski już w epoce średniowiecza wykorzystywany był do produkcji odurzających specyfików wykorzystywanych do uśmierzania bólu u chorych. Współcześnie również dostarcza cenionych w medycynie substancji przeciwbólowych, zaś w gastronomii znalazł zastosowanie jako smaczny składnik codziennych wypieków.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
WIÓRKI KOKOSOWE POMARAŃCZOWE
Wiórki kokosowe to nieoceniony dodatek stosowany w piekarnictwie i cukiernictwie (składnik ciast i tortów oraz czekolad, słodkich pralinek i cukierków), choć coraz częściej, ze względu na rosnącą popularność kuchni azjatyckiej, a w szczególności tajskiej, dodaje się je również do dań mięsnych i warzywnych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
FIGA SUSZONA TURECKA
Figowce należą do najstarszych uprawianych przez ludzkość drzew owocowych. Już 2,7 tys. lat temu na terenie Mezopotamii i Egiptu tworzono z nich sady pozyskując smaczne owoce stanowiące ważne, uzupełniające źródło cukrów w diecie starożytnych. Ceniono je tak dalece, że wg. zaleceń Talmudu ścięcie figowca karano… śmiercią.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
WIÓRKI KOKOSOWE ZIELONE
Wiórki kokosowe to nieoceniony dodatek stosowany w piekarnictwie i cukiernictwie (składnik ciast i tortów oraz czekolad, słodkich pralinek i cukierków), choć coraz częściej, ze względu na rosnącą popularność kuchni azjatyckiej, a w szczególności tajskiej, dodaje się je również do dań mięsnych i warzywnych.
Dostępność: produkt chwilowo niedostępny
3,50 zł
WIÓRKI KOKOSOWE RÓŻOWE
Wiórki kokosowe to nieoceniony dodatek stosowany w piekarnictwie i cukiernictwie (składnik ciast i tortów oraz czekolad, słodkich pralinek i cukierków), choć coraz częściej, ze względu na rosnącą popularność kuchni azjatyckiej, a w szczególności tajskiej, dodaje się je również do dań mięsnych i warzywnych.
Dostępność: produkt chwilowo niedostępny
3,50 zł
WIÓRKI KOKOSOWE ŻÓŁTE
Wiórki kokosowe to nieoceniony dodatek stosowany w piekarnictwie i cukiernictwie (składnik ciast i tortów oraz czekolad, słodkich pralinek i cukierków), choć coraz częściej, ze względu na rosnącą popularność kuchni azjatyckiej, a w szczególności tajskiej, dodaje się je również do dań mięsnych i warzywnych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
PAPAYA KANDYZOWANA
Kandyzowane owoce papai to rodzaj bakalii szczególnie cenionych przez osoby pozostające na diecie odchudzającej. Zaspokajają apetyt na słodycze dostarczając organizmowi porcji naturalnych witamin, a jednocześnie, dzięki zawartości enzymu o nazwie papaina, wspomagają trawienie i przyspieszają metabolizmk.
Dostępność: produkt chwilowo niedostępny
3,60 zł
WIÓRKI KOKOSOWE BIAŁE
Wiórki kokosowe to nieoceniony dodatek stosowany w piekarnictwie i cukiernictwie (składnik ciast i tortów oraz czekolad, słodkich pralinek i cukierków), choć coraz częściej, ze względu na rosnącą popularność kuchni azjatyckiej, a w szczególności tajskiej, dodaje się je również do dań mięsnych i warzywnych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
MORWA BIAŁA OWOC
Słodkie, przypominające kształtem owoce drzewa morwowego to ważny składnik codziennej diety ludów azjatyckich. Ze względu na łatwość suszenia i słodki smak wykorzystywane są do produkcji mąki do wypieku ciast, a w postaci niezmielonej stanowią chętnie spożywaną przekąskę regenerującą siły i dostarczającą niezbędnej energii.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
POMARAŃCZA SKÓRKA SUSZONA 1-4 mm
Zalet pomarańczy, słodkiego owocu cytrusowego, nikomu nie trzeba przybliżać. Prócz wyśmienitego smaku stanowi nieocenione źródło witamin oraz makro- i mikroelementów. Obok soku i miąższu w gastronomii i ziołolecznictwie z powodzeniem wykorzystuje się skórkę pomarańczy w postaci bakalii dodawanych do słodkich wypieków.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
KAKAO ZIARNO KRUSZONE
Surowe ziarna kakaowca stanowią smaczną i zdrową alternatywę dla klasycznej czekolady. Są prawdziwą bombą antyoksydantów - zawierają wielokrotnie więcej polifenoli niż czerwone wino i zielona herbata. Jednocześnie pozostają źródłem łatwo przyswajalnych witamin i minerałów, w szczególności - magnezu.
Dostępność: produkt chwilowo niedostępny
3,75 zł
MIESZANKA KEKSOWA
Fantastyczna, wielobarwna mieszanka kandyzowanych owoców i skórek stworzona specjalnie jako dodatek do keksów, ciast owocowych i bakaliowych. Doskonale nadaje się jako posypka do deserów lodowych i z bita śmietaną oraz jako wysokokaloryczny składnik muesli dla sportowców i osób aktywnych fizycznie.
Dostępność: produkt chwilowo niedostępny
3,90 zł
SEZAM ŁUSKANY BIAŁY
Według niepotwierdzonej badaniami teorii, olej wytłaczany z ziaren sezamu jest jednym ze źródeł witaminy T (rozpuszczalnej w tłuszczach i niewrażliwej na wysoką temperaturę). Witamina T zwiększać ma krzepliwość krwi poprzez wzrost liczby trombocytów, pobudzać ogólne procesy krwiotwórcze, ułatwiać koncentrację i polepszać pamięć.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
MAK BIAŁY
W Europie najczęściej wykorzystywanym kulinarnie gatunkiem maku jest mak niebieski, zawierający znikome ilości alkaloidów. Tymczasem w krajach Orientu większą popularność zyskał wyróżniający się łagodniejszym smakiem mak biały. W Polsce stanowi on tradycyjny składnik nadzienia poznańskich rogali świętomarcińskich.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
MIECHUNKA / WIŚNIA PERUWIAŃSKA jasna
Znana jest pod wieloma nazwami. Do najpopularniejszych określeń tej egzotycznej bakalii należą m.in.jagoda Inków, wiśnia peruwiańska, rodzynka brazylijska i topo-tono. Bywa uprawiana również w Polsce ze względu na ozdobny charakter rośliny, często wykorzystywanej jako składnik suchych bukietów.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
CYTRYNA SKÓRKA 1-4 mm grys
Suszona skórka z cytryny to nie tylko chętnie wykorzystywany dodatek do ciast i słodkich deserów, którym dodaje delikatnie kwasowej nuty. To również niezwykle zdrowy, aromatyczny surowiec zielarski o działaniu wybitnie wzmacniającym odporność, antybakteryjnym, przeciwpasożytniczym i… przeciwdepresyjnym.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Imbir kandyzowany - w kostkach
Młode, świeże kłącza imbiru doskonale nadają się do kandyzowania w cukrze lub syropie. Pokrojone w kostkę zachowują korzenny, pikantny smak przyprawy łącząc orientalny aromat z umiarkowaną słodyczą. Mogą być spożywane samodzielnie, ale wyśmienicie sprawdzają się jako dodatek do deserów oraz rozgrzewających napojów.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
POMARAŃCZA SKÓRKA KANDYZOWANA
>Zatopiona w syropie, drobno krojona skórka pomarańczowa tak delikatna, że wprost rozpływa się w ustach. Aromatyczna, pełna pomarańczowego smaku, idealna jako dodatek do ciast i słodkich wypieków lub jako dekoracyjna posypka deserowa.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
CUKIER Z PRAWDZIWĄ WANILIĄ
Wyjątkowa propozycja dla zwolenników tradycyjnej kuchni zalecającej korzystanie wyłącznie z naturalnych składników. To aromatyczna i całkowicie pozbawiona chemii mieszanka białego, krystalicznego cukru i zmielonych lasek wanilii, wypełniająca swoim słodkim aromatem całą kuchnię.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
CHIPSY KOKOSOWE
Na rynku bakalii dostępne są od niedawna, lecz zdążyły już podbić serca konsumentów. Ich nazwa może być myląca - w odróżnieniu od chipsów bananowych lub ziemniaczanych nie chodzi o produkt smażony, lecz suszoną koprę kokosową, pociętą na większe płatki przypominające wyglądem prażynki..
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
ŚLIWKA KALIFORNIJSKA
Proces suszenia śliwek, umożliwiający łatwe i bezpieczne przechowywanie owoców w warunkach zimowych, odkryty został prawdopodobnie kilka tysięcy lat temu przez ludy zamieszkujące okolice Morza Kaspijskiego. Obecnie największe na świecie uprawy śliwek znajdują się w Kalifornii w Stanach Zjednoczonych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
SEZAM ŁUSKANY CZARNY
Choć najbardziej rozpowszechnionym rodzajem sezamu wykorzystywanego w gastronomii jest gatunek rodzący białe nasiona, w kuchni orientalnej wielką popularnością cieszy się również odmiana czarna. Wyróżnia się intensywniejszym, słodkim smakiem o wyraźnie orzechowej nucie, pozbawionym goryczki.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin