Kategorie
Cena
-
od
do
AMARANTUS ZIARNO
Należy do najstarszych roślin uprawnych wywodzących się z Ameryki Północnej - obok kukurydzy, ziemniaków i fasoli stanowił postawę wyżywienia Inków i Azteków. Obecnie ziarna amarantusa pozostają szeroko wykorzystywane w piekarnictwie i cukiernictwie, mogą być bezpiecznie spożywane przez chorych na celiakię.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Kasza bulgur
Pszeniczna kasza uznawana za jeden z głównych symboli kuchni tureckiej. Znana również na Bliskim Wschodzie, wytwarzana była już 2 tys. lat p.n.e. Należy do niezwykle pożywnych dań, bywa serwowana jako dodatek do zup i deserów, bądź jeden z głównych składników tradycyjnych pilawów drobiowych i baranich.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Kasza gryczana niepalona
Nieprażone ziarna kaszy gryczanej wyróżniają się jasną, zielonkawą barwą oraz smakiem łagodniejszym od kaszy prażonej. Niepoddane procesowi obróbki termicznej zawierają również więcej błonnika, witamin i minerałów. Wyśmienicie nadają się do przygotowania niebanalnych, słodkich deserów.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Kasza gryczana palona
Regionalnie nazywana kaszą tatarczaną, jest produktem typowym dla kuchni polskiej, białoruskiej, ukraińskiej i rosyjskiej. Ugotowana na sypko dostarcza organizmowi dużej ilości wartościowego białka. Jednocześnie pozostaje wolna od glutenu, dlatego może być spożywana przez osoby cierpiące na celiakię.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Kasza jaglana
Należy do najstarszych kasz obecnych w diecie człowieka. Jest lekkostrawna, ale bardzo sycąca, dostarcza potężnej dawki cennej energii. Prawidłowo przygotowana doskonale komponuje się zarówno z potrawami mięsnymi i warzywnymi, jak i słodkimi deserami. Jest produktem bezglutenowym.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Kasza kukurydziana drobna
Dostępna w postaci drobnego grysu. Należy do produktów szczególnie lekkostrawnych i pozbawionych właściwości uczulających, dlatego może być podawana nawet najmłodszym dzieciom oraz alergikom. Barwi potrawy na intensywny, żółty kolor. Podobnie jak większość innych kasz nie zawiera glutenu.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Kasza kuskus
Stanowi tradycyjne dani kuchni marokańskiej, a w kulturze muzułmańskiej symbolizuje szczęście i bogactwo. Najczęściej spożywana jest z warzywami i mięsnym sosem, podana na jednym, wspólnym talerzu. Łączy w sobie zalety naturalnych kasz i współczesnych makaronów, jest łatwa i bardzo szybka do przygotowania.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Kasza orkiszowa jasna
Odżywcza, bardzo smaczna, źródła łatwo przyswajalnych białek i kwasów wielonienasyconych. Nie tylko syci i odżywia, lecz również wywiera nieoceniony, korzystny wpływ na funkcjonowanie układu odporności i trawienia. W przeszłości stanowiła ulubiony posiłek żołnierzy i gladiatorów, jej walory doceniła również Hildegarda z Bingen.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Kasza orkiszowa razowa
Razowa manna orkiszowa wyróżnia się zdecydowanie ciemniejszym zabarwieniem. Produkowana jest z pełnych ziaren pszenicy orkiszowej, stanowiącej, źródło łatwo przyswajalnych białek i kwasów wielonienasyconych. Nie tylko syci i odżywia, lecz również wywiera nieoceniony, korzystny wpływ na funkcjonowanie układu odporności i trawienia.
Dostępność: produkt chwilowo niedostępny
6,40 zł