



![]() |
![]() |
![]() |
![]() |

Kategorie
Cena
-
od
do
MIESZANKA BAKALIOWA

Popularna przekąska złożona z różnego rodzaju orzechów i najwyższej jakości suszonych owoców południowych, bogata w tłuszcze oraz węglowodany, idealna do stosowania w kuchni jako aromatyczny dodatek smakowy do ciast i słodkich deserów. Dzięki różnorodności składników zadowoli nawet najwybredniejszych smakoszy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
MIESZANKA KOKTAJLOWA

Chrupiąca mieszanka różnego rodzaju orzechów, migdałów, rodzynek i kolorowych bakalii, niezwykle elegancko prezentująca się na stole serwowana jako samodzielna przekąska. Dostarcza energii, wyśmienicie smakuje, a już niewielka ilość z powodzeniem zaspokaja dziennie zapotrzebowanie organizmu na większość witamin i minerałów.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
MIESZANKA STUDENCKA

Popularna przekąska złożona z różnego rodzaju orzechów, migdałów i rodzynek, bogata w tłuszcze oraz węglowodany, polecana wszystkim miłośnikom chrupania, a w szczególności osobom narażonym na długotrwały wzmożony wysiłek, tak intelektualny, jak i fizyczny, którym w szybki i skuteczny sposób dostarcza niezbędnej energii.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
MIGDAŁY BLANSZOWANE

Poddane delikatnej obróbce cieplnej i pozbawione charakterystycznej, brązowej skórki, stanowią naturalne źródło łatwo przyswajalnych składników mineralnych. Są również bardzo smaczne, a dzięki atrakcyjnemu wyglądowi idealnie nadają się do zdobienia słodkich wypieków.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
MIGDAŁY KALIFORNIJSKIE

Należą do bakalii o wysokiej zawartości korzystnych dla zdrowia tłuszczów. Wyróżniają się charakterystycznym smakiem stanowiąc podstawę takich przysmaków jak marcepan czy napój orchada. Z kolei pozyskiwany z nich olej to ważny surowiec kosmetyczny wykorzystywany do produkcji środków pielęgnacyjnych do ciała.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
MIGDAŁY W PŁATKACH

Do celów spożywczych najwygodniej jest stosować owoce migdałowca w postaci przetworzonej, czyli zblanszowane (sparzone), obrane ze skórki i pokrojone w cienkie plasterki na kształt płatków. Bakalie w takiej postaci gotowe są do natychmiastowego spożycia, a przy okazji zachowują pełnię walorów smakowych i zdrowotnych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
ORZECHY BRAZYLIJSKIE

To wyjątkowe orzechy, które wciąż w większości pozyskuje się z drzew rosnących w stanie dzikim w amazońskiej dżungli. Posiadają unikalną właściwość kumulowania pierwiastków radioaktywnych, których stężenie w każdym owocu wielokrotnie przekracza zwyczajowy poziom tych związków w innych produktach żywnościowych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
ORZECHY COLA

Obfitują w kofeinę i teobrominę, dlatego od stuleci wykorzystywane były przez mieszkańców Afryki Środkowej i Północnej jako środek energetyzujący, wzmacniający i usuwający zmęczenie. Również współcześnie znajdują zastosowanie jako surowiec aromatyzujący wina i likiery oraz w przemysłowej produkcji napojów typu coca-cola.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
ORZECHY LASKOWE ŁUSKANE

Owoce leszczyny spożywane są przez ludzi od blisko 10 tysięcy lat. Znalazły szczególne miejsce w mitologii i wierzeniach ludowych - w wielu kulturach symbolizowały miłość i płodność. Stąd wywodzą się całkiem współczesne tradycje obdarowywania ukochanych osób orzechowymi upominkami dowodzącymi istnienia uczuć i więzów.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
ORZECHY MACADAMIA

Należą do najszlachetniejszych rodzajów naturalnych przekąsek. Charakteryzują się delikatnym, maślanym smakiem i bardzo wysoką zawartością tłuszczów - wyłącznie zdrowych, nienasyconych, korzystnie wpływających na funkcjonowanie układu krążenia. Znajdują zastosowanie w kuchni i… w kosmetyce.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
ORZECHY NERKOWCA

Ich nazwa nawiązuje do kształtu przypominającego nerkę. Ich spożywanie zalecane jest w szczególności osobom o podwyższonym ryzyku zachorowania na cukrzycę, bowiem naukowo udowodniono, że orzechy te podwyższają wrażliwość tkanek na insulinę przy jednoczesnym zachowaniu niskiego indeksu glikemicznego.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
ORZECHY PECAN

Należą do orzechów szczególnie zasobnych w antyoksydanty i polifenole. Ich regularne spożywanie pozwala spowolnić procesy starzenia zachodzące w organizmie i naprawić szkody wyrządzone przez wolne rodniki, uważane za substancje indukujące procesy mutagenne w komórkach ciała.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
ORZECHY PINIOWE

Bardzo rzadko stosowane w kuchni staropolskiej stanowią jednak nieodłączny dodatek do tradycyjnych potraw śródziemnomorskich. Dzięki obecności niezwykle intensywnej, sosnowej nuty smakowej podkreślają aromat mięsnych pieczeni, myśliwskich sosów oraz warzywnych sałatek i surówek.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
ORZECHY WŁOSKIE ŁUSKANE

Ich nazwa nie pochodzi od Włoch, lecz od Wołoszczyzny, czyli regionu w Rumunii, skąd te pyszne orzechy przywędrowały do Polski. Ze względu na ich charakterystyczny, pofałdowany kształt w przeszłości uważano, że ich spożywanie korzystnie oddziałuje na pracę mózgu i całego układu nerwowego.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
ORZECHY ZIEMNE PRAŻONE BEZ SOLI

Znane są również pod nazwą fistaszków lub orzechów arachidowych. Najczęściej spożywane są w postaci surowej, solonej lub prażonej, choć idealnie komponują się z takimi dodatkami jak karmel czy pikantne przyprawy. Stanowią bogate źródło białka i kwasów tłuszczowych, lecz mimo swej wysokiej kaloryczności ułatwiają walkę z otyłością.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
ORZECHY ZIEMNE W KARMELU

Znane są również pod nazwą fistaszków lub orzechów arachidowych. Najczęściej spożywane są w postaci surowej, solonej lub prażonej, choć idealnie komponują się z takimi dodatkami jak karmel czy pikantne przyprawy. Stanowią bogate źródło białka i kwasów tłuszczowych, lecz mimo swej wysokiej kaloryczności ułatwiają walkę z otyłością.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny