Kategorie
Cena
-
od
do
SEZAM ŁUSKANY BIAŁY
Według niepotwierdzonej badaniami teorii, olej wytłaczany z ziaren sezamu jest jednym ze źródeł witaminy T (rozpuszczalnej w tłuszczach i niewrażliwej na wysoką temperaturę). Witamina T zwiększać ma krzepliwość krwi poprzez wzrost liczby trombocytów, pobudzać ogólne procesy krwiotwórcze, ułatwiać koncentrację i polepszać pamięć.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
SEZAM ŁUSKANY CZARNY
Choć najbardziej rozpowszechnionym rodzajem sezamu wykorzystywanego w gastronomii jest gatunek rodzący białe nasiona, w kuchni orientalnej wielką popularnością cieszy się również odmiana czarna. Wyróżnia się intensywniejszym, słodkim smakiem o wyraźnie orzechowej nucie, pozbawionym goryczki.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
SIEMIĘ LNIANE BRĄZOWE ZIARNO
Owoce lnu to jeden z najszerzej dostępnych i najtańszych naturalnych środków powlekających i chroniących przewód pokarmowy przed podrażnieniami. Nie tylko ułatwia i przyspiesza proces regeneracji błon śluzowych, lecz również działa przeciwnowotworowo i przeciwzapalnie, a przy okazji – pomaga w odchudzaniu.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
SIEMIĘ LNIANE ZŁOTE
Siemię lniane złote, tzw. budwigowe, należy do rzadziej stosowanych niż tradycyjny len brązowy. Uważane jest za bogatsze w cenne składniki odżywcze i nieco łagodniejsze w smaku niż gatunek o ciemnym zabarwieniu ziaren. Nadaje się do spożycia zarówno w postaci całej, jak i po zmieleniu.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
SŁONECZNIK PESTKI ŁUSKANE
Łuskane ziarna słonecznika to nie tylko smaczna przekąska czy dodatek do mieszanek typu muesli czy sałatek warzywnych. To również nieocenione źródło magnezu i witaminy B6 w codziennej diecie. Codzienne chrupanie pestek zalecane jest w profilaktyce chorób serca, przy nadciśnieniu oraz w dolegliwościach układu nerwowego.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
SOCZEWICA CZERWONA
Zaliczana jest do najzdrowszych roślin strączkowych. Jak wskazują ostatnie badania archeologiczne, przez człowieka spożywana była już w epoce neolitu, około 13 tysięcy lat temu. Smaczna i pożywna, obfituje w odżywcze białka i dostarczające energii węglowodany oraz liczne witaminy i mikro- i makroelementy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
SOCZEWICA ZIELONA
Zaliczana jest do najzdrowszych roślin strączkowych. Jak wskazują ostatnie badania archeologiczne, przez człowieka spożywana była już w epoce neolitu, około 13 tysięcy lat temu. Smaczna i pożywna, obfituje w odżywcze białka i dostarczające energii węglowodany oraz liczne witaminy i mikro- i makroelementy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
WIESIOŁEK DWULETNI
Młode liście jednorocznych roślin wykorzystywano w przeszłości jako warzywo - drobno krojone przypominały w smaku szynkę, dlatego chętnie dodawano je do sałatek. Obecnie wiesiołka uprawia się przede wszystkim dla nasion, cenionych w medycynie ludowej jako ważne źródło odżywczego olejku do ciała.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni