Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Płatności on-line
Dostawy realizowane przez

MIESZANKA KEKSOWA

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 2,90 zł 2.90
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

MIESZANKA KEKSOWA
(-)

ang. mix of dried fruits for fruit cake;
hiszp. frutas secas para pastel de fruta;
niem. Mischung der getrockneten Früchte;
fran. fruits secs pour gâteau aux fruits;
ros. Микс из сухо фруктов кекса;
 

Mieszanka keksowa powstała specjalnie z myślą o miłośnikach słodkich ciast i deserów owocowych. Złożona z kandyzowanych w cukrze owoców i skórek stanowi niezastąpiony dodatek do wszelkiego rodzaju keksów, ciast biszkoptowych, mazurków i słodkich deserów. Przygotowana w postaci pokrojonych w drobną kostkę składników nie tylko doskonale smakuje, lecz również wspaniale się prezentuje, stanowiąc mix intensywnych odcieni żółci, pomarańczu, czerwieni i zieleni. Dzięki idealnemu stopniowi rozdrobnienia nie opada podczas pieczenia na dno formy, lecz równomiernie rozprowadza się w cieście, dając fantastyczny wynik końcowy.

Mieszanka keksowa znajduje również zastosowanie jako smaczna, wysokokaloryczna przekąska, będąca idealnym źródłem łatwo przyswajalnej energii dla sportowców i osób narażonych na wzmożony wysiłek fizyczny. Jednocześnie, dzięki zastosowaniu produktów składowych wyłącznie najwyższej jakości, dostarcza do organizmu wielu cennych składników zakonserwowanych w naturalny sposób w cząstkach owoców.


SKŁAD: skórka pomarańczowa (33%), syrop glukozowo-fruktozowy (38%), skórka cytronu (11%), skórka cytryny (9%), cukier (5%), wiśnie (4%), regulator kwasowości E 330 (<1%), barwniki: E120 (1%). Produkt zawiera dwutlenek siarki SO2;


SPOSÓB PRZECHOWYWANIA

Należy przechowywać w miejscu niedostępnym i niewidocznym dla dzieci, w zamkniętych opakowaniach, chronić od światła i wilgoci.

Wartość odżywcza produktu w 100 g  % RWS* w 100 g
 Wartość energetyczna  1026 kJ / 300 kcal  10%
 Tłuszcz
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 
 0 g
 0 g
0%
0% 
 Węglowodany
 - w tym cukry
74,9 g
56 g 
 30%
60%
 Błonnik  6,36 g
 Białko 0,2 g  1% 
 Sól 0,3 g  1% 

* RWS - Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)


PRZYKŁADOWE FORMY ZASTOSOWANIA

Keks

500 g mąki tortowej
4 jajka
150 g cukru
200 g margaryny
2 łyżeczki proszku do pieczenia
100 g orzechów włoskich
100 g rodzynek irańskich
100 g mieszanki keksowej

Na ok. 30 minut przed rozpoczęciem przygotowania ciasta wszystkie składniki należy wyjąć z lodówki i pozwolić im dojść do temperatury pokojowej. Orzechy posiekać, a rodzynki namoczyć we wrzątku, po czym dokładnie wysuszyć. Wszystkie bakalie dokładnie obtoczyć w mące.

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Miksując dodawać po jednym jajku, następnie połączyć z mąką i proszkiem do pieczenia. Masę wyrabiać przez 4-5 minut, aż uzyska jednolitą konsystencję. Dodać bakalie i raz jeszcze wszystko zmiksować. Formę keksową natłuścić i wysypać bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st.C. przez 15 minut, następnie temperaturę obniżyć do 180 st.C. i piec kolejne 45 minut. Wyjmować z formy schłodzone.

Dane techniczne

Rodzaj mieszanka keksowa
Postać kandyzowane skórki owocowe
Skład jak w opisie
Zawartość dwutlenku siarki SO2 brak
Zbiór z upraw konwencjonalnych
Wskazania dodatek do ciast
Kraj pochodzenia Włochy

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl