PIEPRZ POMARAŃCZOWY

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 2,50 zł 2.50
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Producent: Aromatika
Kod produktu: 010200743

Opis

PIEPRZ POMARAŃCZOWY

ang. pepper with orange;
hiszp. pimienta con naranja;
niem. Pepper mit orange;
fran. poivre à l'orange;
ros. перец с оранжевым;


Pieprz pomarańczowy jest egzotyczną mieszanką bazującą na dwóch podstawowych składnikach: owocach pieprzu czarnego oraz suszonej skórce pomarańczowej, wzbogaconych nieznacznym dodatkiem cebuli i czosnku oraz soli i cukru, podkreślających smak i aromat przypraw wiodących. Smakowicie pachnącą kompozycję stosować można przede wszystkim do przyprawiania surowych ryb (w szczególności łososia i pstrąga), jak również drobiu, w tym kaczek i gęsi. Doskonale nadaje się do marynowania potraw przed gotowaniem, może być również stosowana do podkreślania smaku już gotowych dań pieczonych, smażonych, duszonych i grillowanych. Pieprz pomarańczowy wymieszany z jogurtem lub śmietaną tworzy sosy i dipy idealne do sałatek, mięsa czy zimnych przekąsek, zachwycając połączeniem egzotycznych smaków.


SKŁADNIKI:
 sól, cebula, kukurydza, cukier, pieprz czarny, skórka z pomarańczy, pieprz biały, kwasek cytrynowy, annatto - barwnik naturalny;;

SKALA OSTROŚCI: ,,,,,


PRZYKŁADOWE FORMY ZASTOSOWANIA

Zupa szparagowa z pieprzem pomarańczowym

1 litr bulionu drobiowego
500 g białych szparagów
1 średnia cebula
1 średnia marchewka
1 średnia pietruszka
1 duży ziemniak
½ korzenia selera
1 łyżka masła
1 łyżka cukru
2 łyżki soku z cytryny
1 pełna łyżeczka pieprzu pomarańczowego
szczypta mielonej gałki muszkatołowej
1 płaska łyżka Soviery (lub przyprawy typu „jarzynka”)
nać pietruszki

Szparagi oczyścić (odciąć zdrewniałe końce i obrać), a następnie, trzymając za oba końce, przełamać na pół. Dolne części pokroić w krążki. Cebulę, marchew, pietruszkę, seler i ziemniak umyć, obrać i pokroić w kostkę, po czym lekko podsmażyć na patelni. Dodać krążki szparagów i podsmażać jeszcze 3-5 minut. Bulion doprowadzić do wrzenia, dodać podsmażone na patelni warzywa, doprawić cukrem i pół łyżeczki pieprzu pomarańczowego, po czym gotować aż warzywa prawie się rozgotują. Zmiksować, dodać sól, resztę pieprzu pomarańczowego oraz mieloną gałkę muszkatołową do smaku, ewentualnie nieco przyprawy soviera. Następnie dodać górne części szparagów i gotować jeszcze ok. 5-10 minut. Zupę podawać z posiekaną natką pietruszki.

Dane techniczne

Postać grys
Skład sól, cebula, kukurydza, cukier, pieprz czarny, skórka z pomarańczy, pieprz biały, kwasek cytrynowy, annatto - barwnik naturalny
Zawartość soli NIE
Zawartość glut. sodu NIE
Zastosowanie przyprawa kulinarna
Wskazania dania rybne, sałatki warzywne
Linia jakościowa PREMIUM
Kraj pochodzenia Polska

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl