Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Płatności on-line
Dostawy realizowane przez

POSYPKA GAJOWEGO

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 2,15 zł 2.15
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

POSYPKA GAJOWEGO
 

ang. "meat à la hunter" seasoning to sprinkle meats;
hiszp. "carne à los cazadores" condimento para espolvorear carnes;
niem. "Jäger-Fleisch " Würzen um Fleisch streuen;
fran. "viande à la chasseur" assaisonnement pour saupoudrer viandes;
ros. "мясо-ля охотника" приправа для мяса;


Posypki do mięs należą do specyficznego rodzaju mieszanek przyprawowych pełniących dwojaką rolę: z jednej strony wpływających na wzbogacenie walorów smakowych przygotowywanych potraw, z drugiej - nadają im szczególnie atrakcyjną formę wizualną. Najczęściej komponowane są z kilku uważnie wyselekcjonowanych składników wzajemnie uzupełniających się tak pod względem aromatycznym, jak i wizualnym. Grubo-mielone i wielobarwne mogą być stosowane zarówno jako marynaty bazowe, jak i posypki używane pod koniec smażenia czy pieczenia do nadania potrawie ostatecznego, niepowtarzalnego wyglądu. 

Posypka gajowego polecana jest przede wszystkim do aromatyzacji i poprawy wyglądu serwowanych potraw z dziczyzny. Bazuje na barwnych przyprawach zwyczajowo stosowanych w kuchni staropolskiej do wydobycia naturalnego aromatu kuraków, mięsa z zajęcy, dzików oraz sarniny. Intensywna czerwień grysu z marchwi przeplata się z ciemnymi akcentami młotkowanego pieprzu i kminku, które dodają mięsu pikantnej nuty, a jednocześnie sprawiają, że nawet tłuste dania łatwo i szybko się trawią. Czosnek i cebula podkreślają charakterystyczną nutę smakową dziczyzny, zaś czerwona papryka nadaje ostatecznej potrawie apetycznego, złocistego odcienia. Posypka gajowego doskonale sprawdza się jako panierka lub dodatek do wszelkiego rodzaju mięs grillowanych i pieczonych (karkówka, żeberka, szaszłyki drobiowe i kiełbasy), jak również potraw warzywnych na bazie pomidorów i papryki (leczo, sałatki, etc.). Może być również stosowana jako składnik marynat na bazie oliwy, soku z cytryny i czerwonego wina.


SKŁAD:
marchew, czosnek, cebula, papryka czerwona, pieprz czarny, kminek
;

SKALA OSTROŚCI: ,,,,,


Dane techniczne

Postać grys
Skład marchew, czosnek, cebula, papryka czerwona, pieprz czarny, kminek
Zawartość soli NIE
Zawartość glut. sodu NIE
Zastosowanie przyprawa kulinarna
Wskazania do doprawiania i dekoracji potraw
Linia jakościowa PREMIUM
Kraj pochodzenia Polska

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl