PRZYPRAWA 18 ZIÓŁ OJCA MATEO zamiast soli

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 2,25 zł 2.25
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Producent: Aromatika
Kod produktu: 010200753

Opis

PRZYPRAWA 18 ZIÓŁ OJCA MATEUSZA zamiast soli

ang. 18 herbs of father Matthew;
hiszp. 18 especias de padre Matias;
niem. 18 Kräuter Vater Matthew;
fran. 18 herbes de Père Matthew;
ros. 18 рав отца Матвейа;


Mieszanka przyprawowa składa się ze specjalnie wyselekcjonowanych i dobranych w odpowiednich proporcjach roślin przyprawowych i zielnych podkreślających naturalny smak potraw przygotowywanych w warunkach domowych. Jej bogaty skład, wolny od sztucznych składników i konserwantów oraz jakichkolwiek “wzmacniaczy”, umiejętnie wydobywa nawet najdrobniejsze aromatyczne nuty dań mięsnych (w szczególności drobiowych i wieprzowych), rybnych, serów i twarogów, zapiekanych warzyw, surówek i sałatek oraz potraw na bazie jaj i grzybów. Mieszanką można doprawiać dania pieczone, smażone i gotowane, choć, po wymieszaniu z odrobiną oleju, nadaje się również do stosowania w formie marynaty. 

Przyprawa 18 Ziół Ojca Mateusza zalecana jest wszystkim osobom pozostającym na diecie wątrobowej oraz bezsolnej. Ponieważ nie należy do mieszanek pikantnych, może być z powodzeniem stosowana do przyprawiania dań podawanych dzieciom. Jej działanie prozdrowotne obejmuje m.in. wspomaganie pracy układu pokarmowego, przyspieszenie i poprawę przebiegu procesów trawiennych, zmniejszenie dolegliwości związanych z nadkwasotą i zgagą, zapobieganie rozwojowi stanów zapalnych w obrębie narządów jamy brzusznej oraz poprawę ogólnej kondycji i sił obronnych organizmu. 


SKŁAD:
papryka czerwona, cebula, lubczyk, bazylia, gorczyca biała, czosnek, kolendra, oregano, liść laurowy, majeranek, kminek, pieprz czarny, imbir, kurkuma, kozieradka, koper, rozmaryn, tymianek;

SKALA OSTROŚCI: ,,,,,



PRZYKŁADOWE FORMY ZASTOSOWANIA

Pierś z indyka w przyprawie 18 ziół Ojca Mateusza

1 podwójna pierś z indyka
50 g przyprawy 18  ziół ojca Mateusza
3-4 ząbki czosnku
4-6 liści laurowych
100 ml białego, wytrawnego wina
2-3 łyżki oleju

Filet z indyka opłukać w zimnej wodzie i osuszyć papierowymi ręcznikami. Czosnek obrać i przepuścić przez praskę. Filet obtoczyć w oleju, natrzeć mielonym czosnkiem i obficie oprószyć mieszanką ziołową, po czym odłożyć w chłodne miejsce na 2-3 godziny. Po upływie tego czasu natłuścić naczynie żaroodporne, nałożyć mięso i podlać połową wina. Piec około 1,5 h w temperaturze 180 st.C. Podczas pieczenia obracać co 20 minut i podlewać pozostałym winem. Piersi dokładnie myjemy, osuszamy, kroimy w średnie paski, posypujemy marynatą, odstawiamy na 10 minut. 2 łyżki bułki tartej mieszamy z płatkami pomidorów, a pozostałą bułkę z białym sezamem. Paski mięsa panierujemy w mące, następnie w rozkłóconym jajku i dalej 1/3 pasków w bułce zmieszanej z sezamem, 1/3 w bułce z płatkami suszonych pomidorów, a pozostałe w obu panierkach. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Najlepiej smakują od razu po przygotowaniu.

Dane techniczne

Postać mielona
Skład jak w opisie
Zawartość soli NIE
Zawartość glut. sodu NIE
Zastosowanie przyprawa
Wskazania kuchnia staropolska, przyprawy prozdrowotne
Linia jakościowa PREMIUM
Kraj pochodzenia Polska

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl