Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Płatności on-line
Dostawy realizowane przez
 

Szanowni Państwo! 

Uprzejmie informujemy, że w związku z koniecznością wypełnienia wszelkich zaleceń i dyspozycji GIS-u dotyczących profilaktyki minimalizującej ryzyko zakażenia się koronawirusem, czas realizacji zamówień składanych w sklepie www.aromatika.com.pl uległ nieznacznemu wydłużeniu.

Dziękujemy za wyrozumiałość i cierpliwość w oczekiwaniu na przesyłkę.

Zespół Aromatiki

PRZYPRAWA PFEFFER GOLD

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 1,90 zł 1.90
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Kod produktu: 010200635

Opis

PRZYPRAWA PFEFFER GOLD
(-)

ang. pfeffer gold seasoning;
hiszp. especias pfeffer gold
niem. Gewürze pfeffer gold;
fran. épices a pfeffer gold;
ros. специя pfeffer gold;


Pfeffer Gold to odpowiednik polskiego pieprzu ziołowego, lecz wywodzący się z regionu Europy Środkowej, głównie Austrii i Węgier. Stanowi niezwykle aromatyczną kompozycję pikantnych przypraw, wśród których królują cebula i pieprz cayenne, z dodatkiem kolendry i orientalnego imbiru oraz suszonych warzyw, nadającymi mieszance niepowtarzalnych właściwości smakowych. Pfeffer Gold to z jednej strony wyśmienity sposób na podkreślenie walorów smakowych wszelkiego rodzaju dań, z drugiej – sprawdza się jako środek ułatwiający trawienie ciężkostrawnych potraw, pobudzający wydzielanie żółci i soku żołądkowego oraz zapobiegający powstawaniu wzdęć.

Pfeffer Gold  wyróżnia się niejednolitą, brunatno-brązową barwą oraz dość intensywnym zapachem. Ma absolutnie uniwersalny charakter i nadaje potrawom wyjątkowego smaku. Można go wykorzystywać zarówno do marynowania mięs i ryb, doprawiania duszonych i pieczonych potraw z dodatkiem warzyw, jak i wyostrzania smaku sezonowych sałatek i surówek. Rewelacyjnie komponuje się z jajami, serem białym i żółtym oraz daniami na bazie makaronu z dodatkiem pomidorów. Może stanowić podstawę zawiesistych sosów mięsnych, gulaszów i dipów wszędzie tam, gdzie pożądany jest delikatny dodatek pikantnej nuty.


SKŁAD: 
sól, papryka czerwona słodka, cebula, kolendra, kminek, czarnuszka, pieprz cayenne, pasternak, lubczyk, marchew, pietruszka, imbir, liść laurowy, aromat;

SKALA OSTROŚCI: ,,,,,


PRZYKŁADOWE FORMY ZASTOSOWANIA

Parpadelle w pikantnym sosie mięsnym

makaron parpadelle
500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
1 duża cebula
1 czerwona papryka
3-4 pieczarki
2 ząbki czosnku
1 puszka pomidorów w zalewie lub passaty
20 g przyprawy pfeffer gold
2 łyżki oleju
sól, pieprz

Warzywa obrać, cebulę pokroić w piórka, pieczarki - w plasterki, paprykę w paseczki, a czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać niewielką ilość tłuszczu, zeszklić cebulę, po czym wrzucić mięso. Smażyć kilka minut często mieszając, następnie dodać pozostałe warzywa i wszystko zalać koncentratem pomidorowym. Doprawić do smaku solą i przyprawą pfeffer gold. Dusić pod przykryciem przez co najmniej 20 minut. W tym czasie makaron parpadelle ugotować w osolonej wodzie (zgodnie z przepisem na opakowaniu). Zahartować zimną wodą. Podawać obficie polane mięsnym sosem, z dodatkiem kolorowych pikli i lampką czerwonego, węgierskiego wina.

Dane techniczne

Postać mielona
Skład sól, papryka czerwona słodka, cebula, kolendra, kminek, czarnuszka, pieprz cayenne, pasternak, lubczyk, marchew, pietruszka, imbir, liść laurowy, aromat
Zawartość soli TAK
Zawartość glut. sodu NIE
Zastosowanie przyprawa
Wskazania jako pieprz ziołowy
Linia jakościowa PREMIUM
Kraj pochodzenia Polska

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl