Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Płatności on-line
Dostawy realizowane przez
 

SOS SAŁATKOWY KOPERKOWO-ZIOŁOWY

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 2,10 zł 2.10
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Kod produktu: 010200583

Opis

SOS sałatkowy KOPERKOWO-ZIOŁOWY 
(-)


ang. sauce for salads with dill and herbs;
hiszp. salsa de eneldo e hierbas para ensaladas;
niem. Salat-Dressing mit Dill und Kräutern;
fran. vinaigrette à l'aneth et fines herbes;
ros. cоус с укропом и зеленью


Sos koperkowo-ziołowy to aromatyczna kompozycja ziół, przypraw i innych składników do samodzielnego przyrządzenia smacznego dodatku do sałatek. Wystarczy łyżkę suchego sosu wymieszać z 3 łyżkami oliwy i kilkoma kroplami wody, by uzyskać gotowy dodatek do sałatki, idealnie komponujący się z potrawami na bazie sałaty, pomidorów, papryki, cebuli, tuńczyka, jajek, itp. Sos można również wymieszać z jogurtem, kefirem lub śmietaną i dodać do mizerii, uzyskując bardzo smaczną sałatkę z ogórków.

Mieszanka przyprawowa Sos ziołowy koperkowo-ziołowy skomponowana została w taki sposób, by stanowić dodatek uniwersalny do potraw. Doskonale pasuje zarówno do sałaty lodowej, jaki i kruchej, masłowej i pekińskiej, karbowanej, radicchio czy rukoli. Fantastycznie uzupełnia smak potraw z delikatnego mięsa czerwonego, białego oraz ryby, a dodana do twarogu przekształci tradycyjny biały ser w prawdziwy skarbiec unikalnych smaków z ziołową nutą. Potrawy z dodatkiem sosu sałatkowego najlepiej spożywać z młodymi ziemniakami z wody, bagietką z masłem ziołowym lub chrupiącym pieczywem czosnkowym.


SKŁAD: 
cukier, sól, regulatory kwasowości: kwasek cytrynowy, dioctan sodu, cebula, pasternak, koperek, czosnek, szczypior, pietruszka, pieprz biały, aromat naturalny, barwnik: ryboflawina;

SKALA OSTROŚCI:
 ,,,,,


SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA
do 25 ml oliwy z oliwek lub oleju roślinnego i wsypać 10-15 g sosu koperkowo-ziołowego. Dokładnie wymieszać.

Wartość odżywcza produktu w 100 g  % RWS* w 100 g 
 Wartość energetyczna  1277 kJ / 305 kcal  15%
 Tłuszcz
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 
 1,3 g
 0,1 g
2%
 1% 
 Węglowodany
 - w tym cukry
29,4 g
9,2 g 
 11%
10%
 Błonnik  3,3g
 Białko 4,2 g  8%
 Sól 20 g  333% 

* RWS - Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)



PRZYKŁADOWE FORMY ZASTOSOWANIA

Wiosenna sałatka z sosem koperkowo-ziołowym

1 mała kapusta pekińska
1 czerwona papryka
1 zielony ogórek
2 pomidory
1 puszka kukurydzy konserwowej
4 jaja ugotowane na twardo
2 łyżeczki sosu sałatkowego

Zielony ogórek obrać, paprykę umyć i oddzielić gniazda nasienne, pomidory sparzyć wrzątkiem i zdjąć skórkę. Kapustę drobno poszatkować, a pozostałe warzywa drobno pokroić w kostkę. Dodać kukurydzę i pokrojone w ósemki jaja na twardo. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Przygotować sos – w łyżeczki mieszanki przyprawowej rozprowadzić w 3 łyżkach oliwy z oliwek i odrobinie przegotowanej wody. Dodać do sałatki na 15 minut przed podaniem na stół.

Dane techniczne

Postać instant
Skład jak w opisie
Zawartość soli TAK
Zawartość glut. sodu NIE
Zastosowanie sos sałatkowy
Linia jakościowa PREMIUM
Kraj pochodzenia Polska

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl