Zupa krem z pieczarek
Opis
Krem z pieczarek - zupa instant
ang. creamy button-mushroom soup;
hiszp. sopa crema de champiñones;
niem. hampignonsuppe;
fran. soupe aux champignons;
ros. суп из шампиньонов;
Zupa krem z pieczarek w proszku to idealne rozwiązanie dla osób ceniących tradycyjne smaki, lecz niedysponujących czasem lub możliwościami ugotowania tradycyjnego kremu ze świeżych grzybów. Zupa wyróżnia się doskonale wyczuwalnym, intensywnym smakiem tradycyjnych, polskich pieczarek zdodatkiem włoszczyzny i drobiowej wkładki mięsnej. Może być serwowana jako przystawka do drugiego dania lub samodzielne danie obiadowe, ponieważ już niewielka ilość z powodzeniem zaspokaja głód. Krem z pieczarek jest nie tylko sycący, lecz również świetnie sprawdza się jako posiłek rozgrzewający w chłodniejsze, jesienne dni.
Zupa pieczarkowa instant to zupa w proszku umożliwiająca szybkie przygotowanie posiłku o smaku tradycyjnej zupy pieczarkowej z dodatkiem warzyw. Wystarczy zawartość opakowania wymieszać z wodą, po czym zagotować aż do zgęstnienia wywaru. Zupa-krem pieczarkowa wyśmienicie smakuje zarówno samodzielnie, jak i wzbogacona dodatkiem gotowanych ziemniaków, grzanek, duszonej cebuli, ząbku czosnku lub siekanej natki pietruszki. Świetnie sprawdza się również z dodatkiem gotowanego makaronu. Smak zupy pieczarkowej można wzbogacić niewielkąą ilością siekanego szczypiorku, dodatkiem mielonego, czarnego pieprzu, naci pietruszki, liści kolendry oraz kilkoma kroplami soku z cytryny lub limonki.
Składniki
mąka pszenna, maltodekstryna, skrobia pszenna, wzmacniacz smaku i zapachu: glutaminian sodu; tłuszcz palmowy, zasmażka (mąka pszenna, olej roślinny), serwatka (z mleka), suszone pieczarki (4%), sól, cebula, aromat, nać pietruszki, pieprz czarny, barwnik: karmel E150c, regulator kwasowości: kwas cytrynowyy.
Wartość odżywcza produktu w 100 g: wartość energetyczna 379 kcal (1587 kJ); tłuszcz 11 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,1 g; węglowodany 58,5 g, w tym cukry 22,9 g; błonnik 3,9 g; białko 4,8 g; sól 7,1 g
Sposób przygotowania
Do 1 litra wrzącej wody wsypać 100 g zupy pieczarkowej instant i dokładnie wymieszać. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut stale mieszając.
Dane techniczne
Postać | instant (proszek) |
Skład | jak w opisie |
Zawartość soli | TAK |
Zawartość glut. sodu | TAK |
Zastosowanie | zupa błyskawiczna |
Wskazania | - |
Linia jakościowa | PREMIUM |
Kraj pochodzenia | Polska |