Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Płatności on-line
Dostawy realizowane przez
 

Szanowni Państwo! 

Uprzejmie informujemy, że w związku z koniecznością wypełnienia wszelkich zaleceń i dyspozycji GIS-u dotyczących profilaktyki minimalizującej ryzyko zakażenia się koronawirusem, czas realizacji zamówień składanych w sklepie www.aromatika.com.pl uległ nieznacznemu wydłużeniu.

Dziękujemy za wyrozumiałość i cierpliwość w oczekiwaniu na przesyłkę.

Zespół Aromatiki

PRZYPRAWA DO WIEPRZOWINY DUSZONEJ

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 1,90 zł 1.90
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Kod produktu: 010200453

Opis

PRZYPRAWA DO WIEPRZOWINY DUSZONEJ

ang. seasoning for stewed pork;
hiszp. condimento para la carne de cerdo estofada;
niem. Gewürz für Fleisch geschmortes Schweinefleisch;
fran. assaisonnement de la viande porc à l'étuvée;
ros. приправа для мяса свинины тушеной;


Duszone potrawy mięsne należą do szczególnie smacznych i delikatnych dań. Duszenie należy bowiem do specyficznych metod kulinarnych, łączących zalety krótkotrwałego smażenia (działania tłuszczu na mięso) i długotrwałego gotowania w ograniczonej ilości wody z dodatkiem wybranych przypraw. Podczas całego procesu mięso kurczy się, kruszeje i nabiera aksamitnej miękkości. Jednocześnie wydziela naturalny sos składający się z produktów białkowych i mineralnych, który w połączeniu z aromatycznymi woniami ziół nadaje potrawie ostatecznego smaku. Dlatego tak ważnym jest dobór odpowiedniej kompozycji przyprawowej, jaka przesądzi o finalnym wymiarze całego, duszonego dania.

Tymczasem przyprawa do wieprzowiny duszonej to zestaw składników o idealnie wyważonych proporcjach, skomponowanych specjalnie w celu podkreślenia naturalnego smaku i aromatu potraw duszonych przygotowanych z mięsa wieprzowego. Urozmaica smak naturalnego soku, jaki wytwarza się podczas długotrwałej obróbki termicznej nadając mu delikatny, orientalny posmak i wyraźnie wyczuwalną, pikantną nutę. Doskonale nadaje się do przygotowania zrazów, gulaszów, potraw wieprzowych nadziewanych i mielonych, jak również wszelkiego rodzaju sosów i zasmażek.


SKŁAD:
 sól, papryka czerwona słodka mielona, curry - 15%, cebula, cukier, czosnek, gorczyca biała, pieprz czarny, gałka muszkatołowa, bazylia, cząber, ziele angielskie;


SKALA OSTROŚCI:
 ,,,,,



PRZYKŁADOWE FORMY ZASTOSOWANIA


Wieprzowina duszona z białą fasolą

1 kg wieprzowiny
100 ml bulionu warzywnego
1 puszka białej fasoli
1 puszka pomidorów bez skórki
2 łyżeczki przyprawy do wieprzowiny duszonej
1/2 pęczka natki pietruszki
2 duże cebule
olej
sól, pieprz

Mięso opłukać pod strumieniem zimnej wody, osuszyć papierowymi ręcznikami i pokroić w kostkę. Cebule obrać i posiekać w piórka. W garnku o grubym dnie rozgrzać olej i zeszklić cebulę. Dodać mięso i delikatnie obsmażyć je ze wszystkich stron. Dolać bulion i doprawić do smaku przyprawą do wieprzowiny duszonej. Dusić ok. 1 godziny na wolnym ogniu pod przykryciem. Następnie dodać odsączoną z zalewy białą fasolę i pokrojone na kawałki pomidory. Ponownie doprawić do smaku przyprawą do wieprzowiny, dusić jeszcze co najmniej pół godziny, aż mięso stanie się miękkie. Pod koniec gotowania można zdjąć pokrywkę garnka, aby sos zredukował się i zgęstniał. Podawać z kaszą lub ryżem posypane siekaną pietruszką.

Dane techniczne

Postać mielona
Skład sól, papryka czerwona słodka mielona, curry - 15%, cebula, cukier, czosnek, gorczyca biała, pieprz czarny, gałka muszkatołowa, bazylia, cząber, ziele angielskie
Zawartość soli TAK
Zawartość glut. sodu NIE
Zastosowanie przyprawa
Wskazania do potraw z wieprzowiny
Linia jakościowa PREMIUM
Kraj pochodzenia Polska

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl