Kategorie
Cena
-
od
do
Sosy pieczeniowe instant to kompozycje smakowo-aromatyczne stworzone specjalnie z myślą o potrawach typowo mięsnych, na bazie mięs smażonych, duszonych, gotowanych i opiekanych na ruszcie. Wyśmienicie nadają się do wykorzystania zarówno z drobiem, jak i wieprzowiną i wołowiną oraz rybami. Sos biały to idealna propozycja wyjściowa dla dressingów do ryb i owoców morza, po dodaniu szczypty gałki muszkatołowej może być łatwo zamieniony w tradycyjny beszamel. Z kolei z dodatkiem gotowanych warzyw sprawdzi się jako składnik potrawki z królika. Sos drobiowy polecany jest do kurczaka, kaczki i gęsi oraz farszów, a sosy jasny i ciemny podkreślą smak potraw z czerwonego mięsa oraz baraniny i cielęciny. Po przygotowaniu sosy pieczeniowe instant świetnie sprawdzają się jako dodatek do zrazów, bitek, klopsów, rzymskich pieczeni, befsztyków i steków, jak również potraw typu pilow.