Sos z zielonym pieprzem
Opis
Sos z zielonym pieprzem
ang. sauce with green pepper;
hiszp. salsa con pimienta verde;
niem. Sauce mit grünem Pfeffer;
fran. sauce au poivre vert;
ros. соус с зеленым перцем;
Sos z zielonym pieprzem instant to produkt umożliwiający szybkie przygotowanie tradycyjnego sosu o delikatnie pikantnym smaku. Wyróżnia się intensywnym, pieprzowym aromatem i kremową konsystencją. Wyśmienicie komponuje się przede wszystkim ze szlachetnymi gatunkami czerwonego mięsa. Podkreśla kruchość medalionów z szynki czy bitek z polędwicy, uwydatnia walory delikatnej cielęciny i piersi drobiowych, doskonale współgra z krwistymi befsztykami. Wspaniale smakuje z filetami rybnymi, w szczególności czerwonym łososiem i tuńczykiem, może być również podawany jako uzupełnienie dań na bazie ryżu i włoskich makaronów. Sos z zielonym pieprzem sprawdza się również jako uzupełnienie naturalnego smaku dań nabiałowych i warzywnych.
Sosy smakowe instant to gotowe do spożycia produkty w proszku, których przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minut. Nie wymagają długotrwałego gotowania – wystarczy przyrządzić je według przepisu na opakowaniu, by w kilka minut wyczarować pyszny, aromatyczny dodatek do potraw o indywidualnie wybranym smaku. Kompozycja stworzona z najwyższej jakości składników, w tym tradycyjnych ziół i przypraw, zadowoli nawet najbardziej wymagających wielbicieli dobrej kuchni.
Składniki
mąka pszenna, skrobia pszenna, sól, cukier, wzmacniacz smaku: glutaminian sodu, 5'- rybonukleotydy disodowe; tłuszcz palmowy, pieprz zielony (6%), zasmażka (mąka pszenna, olej palmowy); serwatka (z mleka), hydrolizat biała roślinnego (sojowego), cebula, pieprz czarny, substancja zagęszczająca: guma guar, barwnik: karmel E150c. regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Wartość odżywcza produktu w 100 g: wartość energetyczna 361 kcal (1511 kJ); tłuszcz 10,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,8 g; węglowodany 53,0 g, w tym cukry 11,9 g; błonnik 1,4 g; białko 6,3 g; sól 11,6 g
Sposób przygotowania
Do 500 ml zimnej wody dodać 50 g sosu i dokładnie wymieszać. Doprowadzić do wrzenia i gotować 5 minut na wolnym ogniu stale mieszając.
Dane techniczne
Postać | instant |
Skład | jak w opisie |
Zawartość soli | TAK |
Zawartość glut. sodu | TAK |
Zastosowanie | sos do potraw |
Wskazania | dania mięsne |
Linia jakościowa | PREMIUM |
Kraj pochodzenia | Polska |