MARYNATA DO WIEPRZOWINY
Opis
MARYNATA do WIEPRZOWINY
ang. marinade for roasted pork;
hiszp. adobo para carne de cerdo asado;
niem. Marinadefür Fleisch Schweinebraten;
fran. marinade pour la viande de porc rôti;
ros. маринад для мяса жареного свинина;
Marynata do wieprzowiny to aromatyczna kompozycja ziół przeznaczonych przede wszystkim do marynowania lub nacierania mięsa przed obróbka termiczną. Można jej używać do aromatyzacji mięs pieczonych, smażonych, gotowanych, duszonych i opiekanych na grillu, zarówno w formie marynaty na bazie oleju, jak i wina bądź soku z cytryny. Nadaje daniom z wieprzowiny egzotycznej nuty o lekko pikantnym i orientalnym posmaku. Czerwona papryka dodaje ostatecznej potrawie kolorytu, a dodatek oliwy z oliwek w postaci instant sprawia, że podczas opiekania nie trzeba dodatkowo podlewać mięsa. Pieczeń jest soczysta, miękka i bardzo smaczna. Przyprawę można również stosować jako dodatek aromatyzujący do wszelkiego rodzaju sosów mięsnych oraz pieczeni z drobiu.
SKŁAD: sól morska 37%, papryka słodka, czosnek, marchew, cukier, cebula, gałka muszkatołowa, pieprz czarny, bazylia, kolendra, olej, nać pietruszki;
SKALA OSTROŚCI: ,,,,,
Dane techniczne
Postać | mielona, instant |
Skład | sól morska 37%, papryka słodka, czosnek, marchew, cukier, cebula, gałka muszkatołowa, pieprz czarny, bazylia, kolendra, olej, nać pietruszki |
Zawartość soli | TAK |
Zawartość glut. sodu | NIE |
Zastosowanie | przyprawa |
Wskazania | do marynowania mięsa wieprzowego przed obróbką termiczną |
Linia jakościowa | PREMIUM |
Kraj pochodzenia | Polska |