ang. marinade for roasted pork; hiszp. adobo para carne de cerdo asado; niem. Marinadefür Fleisch Schweinebraten; fran. marinade pour la viande de porc rôti; ros. маринад для мяса жареного свинина;
Marynata do wieprzowiny to aromatyczna kompozycja ziół przeznaczonych przede wszystkim do marynowania lub nacierania mięsa przed obróbka termiczną. Można jej używać do aromatyzacji mięs pieczonych, smażonych, gotowanych, duszonych i opiekanych na grillu, zarówno w formie marynaty na bazie oleju, jak i wina bądź soku z cytryny. Nadaje daniom z wieprzowiny egzotycznej nuty o lekko pikantnym i orientalnym posmaku. Czerwona papryka dodaje ostatecznej potrawie kolorytu, a dodatek oliwy z oliwek w postaci instant sprawia, że podczas opiekania nie trzeba dodatkowo podlewać mięsa. Pieczeń jest soczysta, miękka i bardzo smaczna. Przyprawę można również stosować jako dodatek aromatyzujący do wszelkiego rodzaju sosów mięsnych oraz pieczeni z drobiu.
Mieszanka wyłącznie naturalnych składników skomponowana specjalnie z myślą o podkreśleniu wybornego smaku potraw rybnych. Bez dodatku sztucznych wypełniaczy i wzmacniaczy smaku idealnie sprawdza się jako dodatek do ryb słodkowodnych i morskich smażonych, pieczonych, gotowanych i grillowanych.
Mieszanka aromatycznych przypraw tradycyjnie wykorzystywanych w dawnej kuchni polskiej do doprawiania wszelkiego rodzaju mięs, od dziczyzny, przez wieprzowinę po drób i ryby słodkowodne. Wymieszana z olejem stołowym tworzy fantastyczną marynatę, nadającą potrawą smaku oraz wyjątkowej kruchości.
To kompletna mieszanka przypraw przeznaczona do sporządzania zalewy (solanki z udziałem soli peklującej) do produkcji wędlin domowych o smaku prawdziwej, wiejskiej szynki. Bogaty skład kompozycji uszlachetnia ostateczny smak wędliny oraz czyni ją miękką, kruchą i soczystą.
Mieszanka aromatycznych przypraw i ziół skomponowanych specjalnie z myślą o wzbogaceniu naturalnego bukietu potraw przygotowanych na bazie wołowiny. Cechuje się absolutnie uniwersalnym charakterem: może być używana jako przede wszystkim jako marynata, choć sprawdzi się również w formie tradycyjnej przyprawy.
Pieczona szynka w kulce, pieczona łopatka, pieczone polędwiczki wieprzowe – nie ma nic wspanialszego, niż aromatyczna, soczysta pieczeń wieprzowa podana na niedzielny obiad w towarzystwie młodych, gotowanych ziemniaków i duszonych warzyw. Pieczeń przyrządzona z dodatkiem naszej mieszanki przypraw nie będzie miała sobie równych!
Duszona wieprzowina cieszy się zasłużonym uznaniem smakoszy. Dobrze przyrządzona potrawa z dodatkiem aromatycznych warzyw i licznych ziół dosłownie rozpływa się w ustach, łącząc niepowtarzalne smaki delikatnego mięsa i pozostałych składników, tworząc prawdziwą ucztę dla podniebienia.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.