MARYNATA DO WOŁOWINY
Opis
MARYNATA do WOŁOWINY
ang. marinade for beef;
hiszp. adobo para carne vacuna;
niem. Marinade für Rindfleisch;
fran. marinade pour la viande bovine;
ros. маринад для говядины;
Wołowina zaliczana jest do mięs korzystniej wpływających na zdrowie niż popularna w naszym kraju wieprzowina. Zawiera niezbędne aminokwasy (które nie są produkowane przez nasz organizm), dużą ilość żelaza, kreatyny i cynku - związków wspomagających rozwój mięśni i pozytywnie wpływających na pamięć. Ponadto obfituje w kwas linolowy o właściwościach przeciwnowotworowych i niskokaloryczne (w porównaniu do innych rodzajów mięs) tłuszcze. Ze względu na obecność argininy korzystnie wpływa na samopoczucie i poprawia… zdolności seksualne. Tym niemniej wołowina należy do mięs o specyficznej strukturze i smaku wymagających szczególnej uwagi w prawidłowym doborze ziół, ponieważ nie wszystkie są w stanie w równym stopniu podkreślić jej naturalne walory smakowe.
Marynata do wołowiny opracowana została specjalnie z myślą o wydobyciu pełni smaku z mięsa wołowego oferowanego przez rodzimych dostawców. Przyspiesza proces dojrzewania mięsa i jego kruszenia, a tym samym umożliwia wydobycie pełnię walorów smakowych po krótszym okresie dojrzewania niż ma to miejscu w przypadku stosowania innych marynat. Konserwuje marynowane mięso i zapobiega nazbyt szybkiemu psuciu w warunkach chłodniczych. Doskonale wydobywa aromat mięs grillowanych, duszonych i gotowanych, dodaje mu pikantnej nuty i uwydatnia charakterystyczny smak mięs pieczonych. Można jej używać bezpośrednio przed przygotowaniem dania (do nacierania mięsa) lub w formie marynaty (po uprzednim zmieszaniu z olejem). Podkreśla smak zrazów, bitek i pieczeni wołowych oraz wszelkiego rodzaju sosów mięsnych.
SKŁAD: sól morska 28%, czosnek granulowany, gorczyca biała, papryka słodka, cebula, cukier, kolendra, kminek, oliwa z oliwek, pieprz czarny, gałka muszkatołowa;
SKALA OSTROŚCI: ,,,,,
Dane techniczne
Postać | mielona, instant |
Skład | jak w opisie |
Zawartość soli | TAK |
Zawartość glut. sodu | NIE |
Zastosowanie | przyprawa |
Wskazania | do marynowania mięsa wołowego przed obróbką termiczną |
Linia jakościowa | PREMIUM |
Kraj pochodzenia | Polska |