ANANAS KANDYZOWANY kostka
Soczysty, lekko kwaskowaty miąższ ananasa to źródło witamin, minerałów i dobroczynnych enzymów o właściwościach prozdrowotnych. Ze względu na charakter rośliny jej owocostan można spożywać na surowo lub po przetworzeniu, np. do postaci kandyzowanej. Wyśmienicie nadaje się do wykorzystania jako rodzaj egzotycznych bakalii.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
CHIPSY BANANOWE
To bardzo zdrowa i smaczna przekąska, z powodzeniem zastępująca wysokokaloryczne i praktycznie pozbawione wartości odżywczych chipsy ziemniaczane. Mimo iż same zawierają sporą ilość cukrów, dostarczają do organizmu znaczące ilości witamin i mikroelementów, które korzystnie wpływają na zdrowie
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
CHIPSY KOKOSOWE
Na rynku bakalii dostępne są od niedawna, lecz zdążyły już podbić serca konsumentów. Ich nazwa może być myląca - w odróżnieniu od chipsów bananowych lub ziemniaczanych nie chodzi o produkt smażony, lecz suszoną koprę kokosową, pociętą na większe płatki przypominające wyglądem prażynki..
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
CUKIER CYNAMONOWY
Nieodzowny dodatek piekarski każdej gospodyni domowej. Mieszanka białego cukru z aromatycznym, mielonym cynamonem, skomponowana wyłącznie z naturalnych składników dobranych w idealnych proporcjach, podkreśla w szczególności smak ciast i owoców. Działa rozgrzewająco i kojąco na zmysły.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
CUKIER KOKOSOWY
Uważany jest za naturalny i zarazem bardzo zdrowy zamiennik białego cukru. Pozyskiwany jest z palmy kokosowej i nie wymaga procesu rafinacji, dzięki czemu zachowuje pełnię walorów odżywczych, witamin i minerałów. Charakteryzuje się wyraźnym, słodkim smakiem z egzotycznymi nutami i ciemna barwą.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
CUKIER WANILINOWY
Niezastąpiona w kuchni europejskiej aromatyczna mieszanka ekstraktu waniliowego i białego, drobnokryształkowego cukru buraczanego. Przygotowany z najwyższej jakości składników doskonale sprawdza się jako dodatek do słodkich wypieków, deserów, galaretek oraz wszelkiego rodzaju słodkich, domowych przetworów.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
CUKIER Z PRAWDZIWĄ WANILIĄ
Wyjątkowa propozycja dla zwolenników tradycyjnej kuchni zalecającej korzystanie wyłącznie z naturalnych składników. To aromatyczna i całkowicie pozbawiona chemii mieszanka białego, krystalicznego cukru i zmielonych lasek wanilii, wypełniająca swoim słodkim aromatem całą kuchnię.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
CYTRYNA SKÓRKA 1-4 mm grys
Suszona skórka z cytryny to nie tylko chętnie wykorzystywany dodatek do ciast i słodkich deserów, którym dodaje delikatnie kwasowej nuty. To również niezwykle zdrowy, aromatyczny surowiec zielarski o działaniu wybitnie wzmacniającym odporność, antybakteryjnym, przeciwpasożytniczym i… przeciwdepresyjnym.
Dostępność: produkt chwilowo niedostępny
4,25 zł
DAKTYLE JASNE BEZ PESTEK
Uważa się je za najsłodsze owoce występujące w przyrodzie. W połowie składają się z cukrów i nawet w postaci surowej zawierają jedynie minimalną ilość wody. To czyni je absolutnymi rekordzistami pod względem kaloryczności, czyli energii dostarczanej do organizmu. Obfitują również w pierwiastki śladowe, stanowiąc bogate źródło mikroelementów.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
FIGA SUSZONA GRECKA
Figowce należą do najstarszych uprawianych przez ludzkość drzew owocowych. Już 2,7 tys. lat temu na terenie Mezopotamii i Egiptu tworzono z nich sady pozyskując smaczne owoce stanowiące ważne, uzupełniające źródło cukrów w diecie starożytnych. Ceniono je tak dalece, że wg. zaleceń Talmudu ścięcie figowca karano… śmiercią.
Dostępność: produkt chwilowo niedostępny
2,55 zł
FIGA SUSZONA TURECKA
Figowce należą do najstarszych uprawianych przez ludzkość drzew owocowych. Już 2,7 tys. lat temu na terenie Mezopotamii i Egiptu tworzono z nich sady pozyskując smaczne owoce stanowiące ważne, uzupełniające źródło cukrów w diecie starożytnych. Ceniono je tak dalece, że wg. zaleceń Talmudu ścięcie figowca karano… śmiercią.
Dostępność: produkt chwilowo niedostępny
3,50 zł
FRUKTOZA
Należy do substancji słodzących zalecanych przez dietetyków w zastępstwie tradycyjnego cukru. W stanie naturalnym występuje w owocach, miodzie i nektarze kwiatowym. Jest słodsza od sacharozy i wyróżnia się niskim indeksem glikemiczny, dlatego może być bezpiecznie stosowana przez chorych na cukrzycę.
Dostępność: produkt chwilowo niedostępny
8,50 zł
Imbir kandyzowany - w kostkach
Młode, świeże kłącza imbiru doskonale nadają się do kandyzowania w cukrze lub syropie. Pokrojone w kostkę zachowują korzenny, pikantny smak przyprawy łącząc orientalny aromat z umiarkowaną słodyczą. Mogą być spożywane samodzielnie, ale wyśmienicie sprawdzają się jako dodatek do deserów oraz rozgrzewających napojów.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
JAGODY GOJI
Choć jagody goji należą do bliskich krewniaczek śmiertelnie trującego pokrzyka wilczej jagody, nie mają w sobie ani grama toksyczności. Wprost przeciwnie – w wielu kulturach wschodnioazjatyckich uważane są za najzdrowszy owoc świata, zapewniający spożywającym je ludziom pełnię sił witalnych i wieczną młodość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
KAKAO ALKALIZOWANE 10-12%
Tradycyjne, sproszkowane kakao idealne do przygotowania pysznego, pożywnego napoju o właściwościach regeneracyjno-pobudzających. Dzięki niskiej zawartości tłuszczu nie dostarcza do organizmu nadmiaru zbędnych kalorii, gwarantując przy tym zachowanie pełni smaku i wartości odżywczych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
KAKAO ZIARNO KRUSZONE
Surowe ziarna kakaowca stanowią smaczną i zdrową alternatywę dla klasycznej czekolady. Są prawdziwą bombą antyoksydantów - zawierają wielokrotnie więcej polifenoli niż czerwone wino i zielona herbata. Jednocześnie pozostają źródłem łatwo przyswajalnych witamin i minerałów, w szczególności - magnezu.
Dostępność: produkt chwilowo niedostępny
3,75 zł
KSYLITOL fiński DANISCO
Naturalny produkt słodzący pozyskiwany z drewna brzozowego, stanowi doskonałą alternatywę dla białego cukru buraczanego i brązowego z trzciny cukrowej. Ze względu na swoje szczególne właściwości bywa polecany przede wszystkim cukrzykom oraz osobom pozostającym na diecie odchudzającej.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
MAK BIAŁY
W Europie najczęściej wykorzystywanym kulinarnie gatunkiem maku jest mak niebieski, zawierający znikome ilości alkaloidów. Tymczasem w krajach Orientu większą popularność zyskał wyróżniający się łagodniejszym smakiem mak biały. W Polsce stanowi on tradycyjny składnik nadzienia poznańskich rogali świętomarcińskich.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
MAK NIEBIESKI
Mak lekarski już w epoce średniowiecza wykorzystywany był do produkcji odurzających specyfików wykorzystywanych do uśmierzania bólu u chorych. Współcześnie również dostarcza cenionych w medycynie substancji przeciwbólowych, zaś w gastronomii znalazł zastosowanie jako smaczny składnik codziennych wypieków.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
MANGO OWOC SUSZONY
Narodowy owoc Indii, Pakistanu i Filipin, pozyskiwany jest z najczęściej uprawianych w strefie tropikalnej drzew owocowych. Jest szczególnie ceniony ze względu na wysoką zawartość witamin (w tym kwasu foliowego) oraz stosunkowo niską kaloryczność. W postaci suszonej zaliczany jest do grona smacznych, egzotycznych bakalii.
Dostępność: produkt chwilowo niedostępny
7,20 zł
Melon - owoc melona - kandyzowany
Kandyzowany miąższ melonów krojony w drobną kostkę to doskonały dodatek do wszelkich słodkich deserów. W połączeniu z naturalnymi płatkami zbóż i jogurtem lub mlekiem tworzy cieszącą oko i zarazem wyjątkowo zdrową mieszankę typu śniadaniowego musli.
Dostępność: produkt chwilowo niedostępny
6,00 zł
MIECHUNKA / WIŚNIA PERUWIAŃSKA ciemna
Znana jest pod wieloma nazwami. Do najpopularniejszych określeń tej egzotycznej bakalii należą m.in.jagoda Inków, wiśnia peruwiańska, rodzynka brazylijska i topo-tono. Bywa uprawiana również w Polsce ze względu na ozdobny charakter rośliny, często wykorzystywanej jako składnik suchych bukietów.
Dostępność: produkt chwilowo niedostępny
17,50 zł
MIECHUNKA / WIŚNIA PERUWIAŃSKA jasna
Znana jest pod wieloma nazwami. Do najpopularniejszych określeń tej egzotycznej bakalii należą m.in.jagoda Inków, wiśnia peruwiańska, rodzynka brazylijska i topo-tono. Bywa uprawiana również w Polsce ze względu na ozdobny charakter rośliny, często wykorzystywanej jako składnik suchych bukietów.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
MIESZANKA KEKSOWA
Fantastyczna, wielobarwna mieszanka kandyzowanych owoców i skórek stworzona specjalnie jako dodatek do keksów, ciast owocowych i bakaliowych. Doskonale nadaje się jako posypka do deserów lodowych i z bita śmietaną oraz jako wysokokaloryczny składnik muesli dla sportowców i osób aktywnych fizycznie.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
MIGDAŁY BLANSZOWANE
Poddane delikatnej obróbce cieplnej i pozbawione charakterystycznej, brązowej skórki, stanowią naturalne źródło łatwo przyswajalnych składników mineralnych. Są również bardzo smaczne, a dzięki atrakcyjnemu wyglądowi idealnie nadają się do zdobienia słodkich wypieków.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
MIGDAŁY KALIFORNIJSKIE
Należą do bakalii o wysokiej zawartości korzystnych dla zdrowia tłuszczów. Wyróżniają się charakterystycznym smakiem stanowiąc podstawę takich przysmaków jak marcepan czy napój orchada. Z kolei pozyskiwany z nich olej to ważny surowiec kosmetyczny wykorzystywany do produkcji środków pielęgnacyjnych do ciała.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
MIGDAŁY W PŁATKACH
Do celów spożywczych najwygodniej jest stosować owoce migdałowca w postaci przetworzonej, czyli zblanszowane (sparzone), obrane ze skórki i pokrojone w cienkie plasterki na kształt płatków. Bakalie w takiej postaci gotowe są do natychmiastowego spożycia, a przy okazji zachowują pełnię walorów smakowych i zdrowotnych.
Dostępność: produkt chwilowo niedostępny
5,70 zł
MORELA SUSZONA OWOC CIEMNA
>Dorodne, mięsiste owoce moreli suszone w naturalnych warunkach w promieniach słońca, bez dodatku sztucznych substancji. Wyróżniają się piękną, soczystą barwą, wyrazistym, słodkim smakiem i jędrną konsystencją miąższu. Doskonałe jako dodatek do słodkich wypieków i domowych deserów, jak i codziennego chrupania w ramach słodkiej przekąski.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
MORWA BIAŁA OWOC
Słodkie, przypominające kształtem owoce drzewa morwowego to ważny składnik codziennej diety ludów azjatyckich. Ze względu na łatwość suszenia i słodki smak wykorzystywane są do produkcji mąki do wypieku ciast, a w postaci niezmielonej stanowią chętnie spożywaną przekąskę regenerującą siły i dostarczającą niezbędnej energii.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
ORZECHY COLA
Obfitują w kofeinę i teobrominę, dlatego od stuleci wykorzystywane były przez mieszkańców Afryki Środkowej i Północnej jako środek energetyzujący, wzmacniający i usuwający zmęczenie. Również współcześnie znajdują zastosowanie jako surowiec aromatyzujący wina i likiery oraz w przemysłowej produkcji napojów typu coca-cola.
Dostępność: produkt chwilowo niedostępny
5,50 zł