Posypka do chipsów - smak grzybów w śmietanie
Opis
Posypka do chipsów - smak grzybów w śmietanie
ang. mushrooms in cream-flavored chip sprinkles;
hiszp. espolvoreado de sabor de setas con crema;
niem. Streusel für Chips mit Champignons in Sahne-Geschmack;
fran. saupoudrage au goût des champignons à la crème pour les croustillants;
ros. посыпка для чипсов со вкусом грибов в сливках;
Posypka o smaku grzybów w śmietanie do chipsów to rodzaj mieszanki przyprawowej przeznaczonej do użytku domowego do przygotowania dań pieczonych lub smażonych na głębokim oleju. Wyśmienicie sprawdza się jako dodatek aromatyzujący do frytek, chipsów, smażonych i pieczonych ziemniaków, batatów, krążków cebulowych, owoców morza (w szczególności panierowanych krewetek i kalmarów) oraz gotowych dań typu express przeznaczonych do odgrzewania w piekarniku lub obsmażania na patelni. Może być również używana jako suplement smakowy do sosów, dipów, domowych past, dań na bazie twarożku i jajek oraz potraw rybnych.
Składniki posypki o smaku grzybów w śmietanie
serwatka (z mleka), maltodekstryna, sól, hydrolizat białka sojowego, cebula, czosnek, aromat, cukier, pieprz czarny, olej rzepakowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Wartość odżywcza produktu w 100 g: wartość energetyczna 259 kcal (1084 kJ); tłuszcz 1,0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g; węglowodany 45,6 g, w tym cukry 43,9 g; błonnik 2,0, g; białko 8,5 g; sól 16,5 g
Sposób użycia posypki o smaku grzybów w śmietanie
Gotowe danie (np. świeżo usmażone i odsączone z oleju frytki) posypać do uzyskania pożądanego natężenia smaku.
Dane techniczne
Postać | proszek |
Skład | jak w opisie |
Zawartość soli | TAK |
Zawartość glut. sodu | TAK |
Zastosowanie | posypka aromatyzująca do potraw |
Wskazania | chipsy, frytki, smażone i pieczone warzywa |
Linia jakościowa | PREMIUM |
Kraj pochodzenia | Polska |