

![]() |
![]() |

![]() |
![]() |
![]() |
Posypka do chipsów - smak bekonu
Opis
Posypka do chipsów - smak bekonu
ang. bacon-flavored chip sprinkles;
hiszp. espolvoreado de sabor de bacon para patatas fritas;
niem. Streusel mit Speckgeschmack für Kartoffelchips;
fran. saupoudrages au goût de bacon pour les croustillants;;
ros. посыпка для чипсов со вкусом бекона;
Posypka o smaku bekonu do chipsów to rodzaj mieszanki przyprawowej przeznaczonej do użytku domowego do przygotowania dań pieczonych lub smażonych na głębokim oleju. Wyśmienicie sprawdza się jako dodatek aromatyzujący do frytek, chipsów, smażonych i pieczonych ziemniaków, batatów, krążków cebulowych, owoców morza (w szczególności panierowanych krewetek i kalmarów) oraz gotowych dań typu express przeznaczonych do odgrzewania w piekarniku lub obsmażania na patelni. Może być również używana jako suplement smakowy do sosów, dipów, domowych past, dań na bazie twarożku i jajek oraz potraw rybnych.
Składniki posypki bekonowej
serwatka (z mleka), papryka słodka, maltodekstryna, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe; sól, hydrolizat białka sojowego, aromat, olej rzepakowy, witamina C.
Wartość odżywcza produktu w 100 g: wartość energetyczna 317 kcal (1327 kJ); tłuszcz 4,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g; węglowodany 53,2 g, w tym cukry 36,8 g; błonnik 4,6 g; białko 7,0 g; sól 14,9 g
Sposób użycia posypki bekonowej
Gotowe danie (np. świeżo usmażone i odsączone z oleju frytki) posypać do uzyskania pożądanego natężenia smaku.
Dane techniczne
Postać | proszek |
Skład | jak w opisie |
Zawartość soli | TAK |
Zawartość glut. sodu | TAK |
Zastosowanie | posypka aromatyzująca do potraw |
Wskazania | chipsy, frytki, smażone i pieczone warzywa |
Linia jakościowa | PREMIUM |
Kraj pochodzenia | Polska |