Posypka do chipsów - smak papryki
Opis
Posypka do chipsów - smak papryki
ang. pepper-flavored chip sprinkles;
hiszp. espolvoreado de sabor de pimiento;
niem. Streusel für Chips mit Paprika-Geschmack;
fran. saupoudrage au goût au paprika pour les croustillants;
ros. посыпка для чипсов со вкусом паприки;
Posypka o smaku słodkiej papryki do chipsów to rodzaj mieszanki przyprawowej przeznaczonej do użytku domowego do przygotowania dań pieczonych lub smażonych na głębokim oleju. Wyśmienicie sprawdza się jako dodatek aromatyzujący do frytek, chipsów, smażonych i pieczonych ziemniaków, batatów, krążków cebulowych, owoców morza (w szczególności panierowanych krewetek i kalmarów) oraz gotowych dań typu express przeznaczonych do odgrzewania w piekarniku lub obsmażania na patelni. Może być również używana jako suplement smakowy do sosów, dipów, domowych past, dań na bazie twarożku i jajek oraz potraw rybnych.
Składniki posypki o smaku paprykowym
serwatka (z mleka), papryka słodka, maltodekstryna, sól, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe; cebula, hydrolizat białka sojowego, pieprz czarny, ekstrakt, witamina C.
Wartość odżywcza produktu w 100 g: wartość energetyczna 306 kcal (1281 kJ); tłuszcz 4,32 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g; węglowodany 47,9 g, w tym cukry 34,8 g; błonnik 6,7, g; białko 4,6 g; sól 17,9 g
Sposób użycia posypki o smaku papryki
Gotowe danie (np. świeżo usmażone i odsączone z oleju frytki) posypać do uzyskania pożądanego natężenia smaku.
Dane techniczne
Postać | proszek |
Skład | jak w opisie |
Zawartość soli | TAK |
Zawartość glut. sodu | TAK |
Zastosowanie | posypka aromatyzująca do potraw |
Wskazania | chipsy, frytki, smażone i pieczone warzywa |
Linia jakościowa | PREMIUM |
Kraj pochodzenia | Polska |