Posypka do chipsów - smak serowo-bekonowy
Opis
Posypka do chipsów - smak serowo-bekonowy
ang. cheese and bacon -flavored chip sprinkles;
hiszp. espolvoreado de sabor de bacon y queso para patatas fritas;
niem. Streusel für Chips mit Speck-Käse-Geschmack;
fran. saupoudrage au goût de bacon et de fromage pour les croustillants;
ros. посыпка для чипсов со вкусом бекона и сыра;
Posypka o smaku serowo-bekonowym do chipsów to rodzaj mieszanki przyprawowej przeznaczonej do użytku domowego do przygotowania dań pieczonych lub smażonych na głębokim oleju. Wyśmienicie sprawdza się jako dodatek aromatyzujący do frytek, chipsów, smażonych i pieczonych ziemniaków, batatów, krążków cebulowych, owoców morza (w szczególności panierowanych krewetek i kalmarów) oraz gotowych dań typu express przeznaczonych do odgrzewania w piekarniku lub obsmażania na patelni. Może być również używana jako suplement smakowy do sosów, dipów, domowych past, dań na bazie twarożku i jajek oraz potraw rybnych.
Składniki posypki serowo-bekonowej
serwatka (z mleka), papryka słodka, maltodekstryna, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe; sól, hydrolizat białka sojowego, aromaty, olej rzepakowy, witamina C.
Wartość odżywcza produktu w 100 g: wartość energetyczna 317 kcal (1327 kJ); tłuszcz 4,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g; węglowodany 53,2 g, w tym cukry 36,8 g; błonnik 4,6, g; białko 7,0 g; sól 14,9 g
Sposób użycia posypki serowo-bekonowej
Gotowe danie (np. świeżo usmażone i odsączone z oleju frytki) posypać do uzyskania pożądanego natężenia smaku.
Dane techniczne
Postać | proszek |
Skład | jak w opisie |
Zawartość soli | TAK |
Zawartość glut. sodu | TAK |
Zastosowanie | posypka aromatyzująca do potraw |
Wskazania | chipsy, frytki, smażone i pieczone warzywa |
Linia jakościowa | PREMIUM |
Kraj pochodzenia | Polska |