Posypka do chipsów - smak wędzonej papryki
Opis
Posypka do chipsów - smak wędzonej papryki
ang. smoked paprika-flavored chip sprinkles;
hiszp. espolvoreado de sabor de pimentón ahumado para patatas fritas;
niem. Streusel für Chips mit geräuchertem Paprikageschmack;
fran. saupoudrage au goût de paprika fumé pour les croustillants;
ros. посыпка для чипсов со вкусом копченой паприки;
Posypka o smaku wędzonej papryki do chipsów to rodzaj mieszanki przyprawowej przeznaczonej do użytku domowego do przygotowania dań pieczonych lub smażonych na głębokim oleju. Wyśmienicie sprawdza się jako dodatek aromatyzujący do frytek, chipsów, smażonych i pieczonych ziemniaków, batatów, krążków cebulowych, owoców morza (w szczególności panierowanych krewetek i kalmarów) oraz gotowych dań typu express przeznaczonych do odgrzewania w piekarniku lub obsmażania na patelni. Może być również używana jako suplement smakowy do sosów, dipów, domowych past, dań na bazie twarożku i jajek oraz potraw rybnych
Składniki posypki o smaku wędzonej papryki
papryka wędzona, serwatka (z mleka), maltodekstryna, sól, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe; hydrolizat białka sojowego, witamina C.
Wartość odżywcza produktu w 100 g: wartość energetyczna 271 kcal (1134 kJ); tłuszcz 6,4 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g; węglowodany 47,6 g, w tym cukry 33,6 g; błonnik 11,0, g; białko 8,0 g; sól 17,1 g
Sposób użycia posypki o smaku wędzonej papryki
Gotowe danie (np. świeżo usmażone i odsączone z oleju frytki) posypać do uzyskania pożądanego natężenia smaku.
Dane techniczne
Postać | proszek |
Skład | jak w opisie |
Zawartość soli | TAK |
Zawartość glut. sodu | TAK |
Zastosowanie | posypka aromatyzująca do potraw |
Wskazania | chipsy, frytki, smażone i pieczone warzywa |
Linia jakościowa | PREMIUM |
Kraj pochodzenia | Polska |