Kategorie
Cena
-
od
do
CEBULA SUSZONA W PŁATKACH
Bulwa cebuli otoczona jest suchymi łuskami, których barwa zależy przede wszystkim od składu mineralnego gleby, temperatury panującej podczas kiełkowania i wzrostu, warunków atmosferycznych w okresie wegetacyjnym, a nawet rodzaju sprzętu używanego przy zbiorach oraz sposobu suszenia i magazynowania.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
CHRZAN POSPOLITY PŁATEK
Dzięki swoim prozdrowotnym właściwościom chrzan zyskał sobie miano europejskiego żeń-szenia. Ten korzeń o niezwykle ostrym, piekącym smaku posiada właściwości bakterio-, grzybo- i wirusobójcze porównywalne z antybiotykami, a przy okazji nie powoduje żadnych negatywnych skutków ubocznych dla organizmu.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
CIECIERZYCA
Należy do roślin spożywanych przez człowieka od zarania ludzkości - nasiona ciecierzycy odnaleziono w grobach datowanych na ponad 9 tys. lat p.n.e. Stanowiła ważny składnik diety starożytnych Greków i Rzymian i również współcześnie pozostaje chętnie wykorzystywana w gastronomii państw basenu Morza Śródziemnego.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
CZOSNEK GRANULOWANY
Mimo wielu badań naukowych prowadzonych od ponad 30 lat nie udało się dokładnie wyjaśnić, na czym polega antybiotyczne działanie czosnku. Wiadomo natomiast, że odpowiada za nie alliina - bezwonna substancja, która uwolniona z tkanek rośliny (np. po zmiażdżeniu ząbka) przekształca się w leczniczą, silnie pachnącą allicynę.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
CZOSNEK W PŁATKACH
Mimo wielu badań naukowych prowadzonych od ponad 30 lat nie udało się dokładnie wyjaśnić, na czym polega antybiotyczne działanie czosnku. Wiadomo natomiast, że odpowiada za nie alliina - bezwonna substancja, która uwolniona z tkanek rośliny (np. po zmiażdżeniu ząbka) przekształca się w leczniczą, silnie pachnącą allicynę.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
DYNIA PESTKI ŁUSKANE
Dynia zwyczajna należy do najstarszych znanych ludzkości warzywnych roślin uprawnych. Już w epoce neolitu spożywano jej pestki, które suszono na słońcu i obierano z białych łupin dla pozyskania pysznego jądra. Z ich pomocą walczono z pasożytami wewnętrznymi i zaspokajano dzienne zapotrzebowanie organizmu na większość witamin i minerałów.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
DYNIA PESTKI W ŁUPINIE
Dynia zwyczajna należy do najstarszych znanych ludzkości warzywnych roślin uprawnych. Już w epoce neolitu spożywano jej pestki, które suszono na słońcu i obierano z białych łupin dla pozyskania pysznego jądra. Z ich pomocą walczono z pasożytami wewnętrznymi i zaspokajano dzienne zapotrzebowanie organizmu na większość witamin i minerałów.
Dostępność: produkt chwilowo niedostępny
4,50 zł
MIESZANKA WARZYW / SUSZONA WŁOSZCZYZNA
Mieszanka rozdrobnionych, suszonych warzyw składających się tradycyjną, polską włoszczyznę, dodatkowo wzbogaconą obecnością pasternaku i aromatyczną nacią pietruszki. Idealnie zastępuje zarówno świeże produkty, jak i mrożonki i może być stosowana w ich zastępstwie do przygotowania potraw z dodatkiem warzyw.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
PAPRYKA CZERWONA PŁATEK
Pierwsze sadzonki papryki trafiły do Europy pod koniec XV w. Ponieważ długi rejs z Ameryki Południowej do Europy przeżywała tylko niewielka część roślin, wkrótce w podróż wysyłano jedynie specjalnie przygotowane do siewu nasiona. Obecnie znanych jest ponad 30 gatunków papryki, z których wiele występuje w co najmniej kilku odmianach.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
PAPRYKA ZIELONA PŁATEK
Papryka zielona obfituje w kwas foliowy, dlatego nie powinno jej zabraknąć w diecie kobiet planujących w najbliższej przyszłości zajście w ciążę. Dostarcza również dużych ilości witaminy E, która dobroczynnie wpływa na cerę, włosy i paznokcie, jak również poprawia samopoczucie i przyspiesza produkcję czerwonych ciałek krwi.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
PIETRUSZKA NAĆ
Kariera pietruszki jako warzywa przyprawowego rozpoczęła się dość późno, bo w XVI w. Dopiero wtedy doceniono niewątpliwe walory smakowe bulwiastego korzenia, dziś jednego z podstawowych składników włoszczyzny. Do tego czasu pietruszkę, a w szczególności jej liście, wykorzystywano głównie jako ziele lecznicze.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
POMIDOR PŁATEK
Gdy na początku XVI w. pierwsze sadzonki pomidorów dotarły do Europy, soczyste, czerwone jagody obfitujące w jasne pestki uznano za… trujące. Roślinę sadzono głównie w ogrodach botanicznych jako ciekawy przykład zamorskiej flory, ale spożywanie jej owoców zdecydowanie odradzano, uważając je za przyczynę zaparć i zastojów żółci.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
POMIDOR SUSZONY NA SŁOŃCU połówki
Gdy na początku XVI w. pierwsze sadzonki pomidorów dotarły do Europy, soczyste, czerwone jagody obfitujące w jasne pestki uznano za… trujące. Roślinę sadzono głównie w ogrodach botanicznych jako ciekawy przykład zamorskiej flory, ale spożywanie jej owoców zdecydowanie odradzano, uważając je za przyczynę zaparć i zastojów żółci.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
POMIDOR Z CZARNUSZKĄ I CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM
Kompozycja przypraw bazująca na naturalnych płatkach pomidorowych z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim, dodatkowo wzbogacona aromatem słodkiej, czerwonej papryki i suszonego chili, stanowi rynkową nowość – odpowiedź na zainteresowanie miłośników zdrowej, śródziemnomorskiej kuchni poszukiwaniem nowych, wyjątkowych smaków.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
SŁONECZNIK PESTKI ŁUSKANE
Łuskane ziarna słonecznika to nie tylko smaczna przekąska czy dodatek do mieszanek typu muesli czy sałatek warzywnych. To również nieocenione źródło magnezu i witaminy B6 w codziennej diecie. Codzienne chrupanie pestek zalecane jest w profilaktyce chorób serca, przy nadciśnieniu oraz w dolegliwościach układu nerwowego.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
SOVIERA (jarzynka)
Uniwersalna mieszanka przyprawowa znana na naszym rynku krajowym również pod nazwą „jarzynki” lub „warzywka”. To utrzymana w idealnych proporcjach kompozycja dwóch naturalnych wzmacniaczy smaku: soli i cukru, oraz szeregu suszonych warzyw, które aromatyzują i wydobywają naturalny smak wszystkich rodzajów potraw.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
SOVIERA FIT (jarzynka bez soli)
Uniwersalna mieszanka przyprawowa znana na naszym rynku krajowym również pod nazwą „jarzynki” lub „warzywka”. To utrzymana w idealnych proporcjach kompozycja szeregu suszonych warzyw pozbawionych dodatku soli i jakichkolwiek innych, sztucznych wzmacniaczy smaku.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
SZCZYPIOREK
Szczypiorek spożywany był już 5 tysięcy lat temu, choć regularne uprawy przydomowe jako rośliny warzywnej pojawiły się dopiero w późnym średniowieczu. Ale już w starożytności przypisywano mu właściwości zdrowotne: Rzymianie używali go na poparzenia słoneczne, a Chińczycy - jako antidotum na wszelkiego rodzaju trucizny.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin