Kategorie
Cena
-
od
do
AMARANTUS ZIARNO
Należy do najstarszych roślin uprawnych wywodzących się z Ameryki Północnej - obok kukurydzy, ziemniaków i fasoli stanowił postawę wyżywienia Inków i Azteków. Obecnie ziarna amarantusa pozostają szeroko wykorzystywane w piekarnictwie i cukiernictwie, mogą być bezpiecznie spożywane przez chorych na celiakię.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
BABKA JAJOWATA ŁUSKA
Ojczyzną babki jajowatej jest daleka Azja, dlatego Europejczycy dopiero od niedawna mają możliwość wykorzystać nasiona tej rośliny w fitoterapii. A słyną one z nieprzeciętnie wysokiej zawartości substancji śluzowych, których dobroczynne działanie doceniają przede wszystkim osoby na… diecie odchudzającej.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
BŁONNIK WITALNY
Mieszanka nasion babki płesznik i babki jajowatej skomponowana w idealnych proporcjach zalecana do spożycia w stanach niedoboru naturalnego błonnika pokarmowego. Wspomaga procesy trawienne, oczyszcza organizm, ułatwia walkę z nadwagą i cukrzycą. Zalecana również osobom walczącym z chorobami układu krążenia.
Dostępność: produkt chwilowo niedostępny
23,40 zł
CZYSTEK LEKARSKI
Należy do najsilniejszych ziół wzmacniających układ odpornościowy występujących w przyrodzie. Wykazuje wyjątkową skuteczność w walce z bakteriami i wirusami, cechuje się łagodnym smakiem i aromatem. Nie da się go przedawkować, a krzepiący napar można podawać nawet najmłodszym dzieciom.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
FASOLA MUNG
Znana również pod nazwą złotej fasoli, ponieważ barwa jej ziaren może wahać się od soczystego złota po ciemną zieleń. Stanowi ważny składnik kuchni azjatyckiej, w szczególności chińskiej. Stanowi ważne źródło białka w diecie wegetariańskiej, bywa również uprawiana dla pozyskania smacznych i odżywczych kiełków.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
GUARANA MIELONA
Doskonała alternatywa dla osób, którym nie przypadł do gustu smak kawy, a którym do szczęścia i prawidłowego funkcjonowania brakuje pobudzającego działania kofeiny. Zwyczajowa nazwa surowca wywodzi się od nazwy jednego z amazońskich plemion indiańskich, natomiast łacińska upamiętnia niemieckiego lekarza, Christiana Franza Paulliniego.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
KAKAO ALKALIZOWANE 10-12%
Tradycyjne, sproszkowane kakao idealne do przygotowania pysznego, pożywnego napoju o właściwościach regeneracyjno-pobudzających. Dzięki niskiej zawartości tłuszczu nie dostarcza do organizmu nadmiaru zbędnych kalorii, gwarantując przy tym zachowanie pełni smaku i wartości odżywczych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
KAKAO ZIARNO KRUSZONE
Surowe ziarna kakaowca stanowią smaczną i zdrową alternatywę dla klasycznej czekolady. Są prawdziwą bombą antyoksydantów - zawierają wielokrotnie więcej polifenoli niż czerwone wino i zielona herbata. Jednocześnie pozostają źródłem łatwo przyswajalnych witamin i minerałów, w szczególności - magnezu.
Dostępność: produkt chwilowo niedostępny
3,75 zł
KAROB / MĄKA CHLEBA ŚWIĘTOJAŃSKIEGO
Nazywane chlebem świętojańskim drzewo rodzi owoce w postaci długich, zabarwionych na ciemno strąków, które wyróżniają się słodkim smakiem przypominającym kakao. Ze względu na brak substancji tłuszczowych uważane są za cenny zamiennik tego produktu, pozbawiony alkaloidów i jednocześnie w pełni hipoalergiczny.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
MACA KORZEŃ
„Maca” to jadalny korzeń południowoamerykańskiej rośliny z rodzaju pieprzyc. W postaci naturalnej przypomina wyglądem rodzimą rzodkiew i należy do najpożywniejszych warzyw znanych współcześnie ludzkości. Obfituje w niemal wszystkie niezbędne do życia aminokwasy, przy okazji stymuluje płodność i popęd seksualny.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
MIECHUNKA / WIŚNIA PERUWIAŃSKA ciemna
Znana jest pod wieloma nazwami. Do najpopularniejszych określeń tej egzotycznej bakalii należą m.in.jagoda Inków, wiśnia peruwiańska, rodzynka brazylijska i topo-tono. Bywa uprawiana również w Polsce ze względu na ozdobny charakter rośliny, często wykorzystywanej jako składnik suchych bukietów.
Dostępność: produkt chwilowo niedostępny
17,50 zł
MIECHUNKA / WIŚNIA PERUWIAŃSKA jasna
Znana jest pod wieloma nazwami. Do najpopularniejszych określeń tej egzotycznej bakalii należą m.in.jagoda Inków, wiśnia peruwiańska, rodzynka brazylijska i topo-tono. Bywa uprawiana również w Polsce ze względu na ozdobny charakter rośliny, często wykorzystywanej jako składnik suchych bukietów.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
MŁODY JĘCZMIEŃ ZIELONY
Należy do najpopularniejszych środków odchudzających i odmładzających organizm ostatnich lat. Sproszkowany sok wyciśnięty z młodych pędów jęczmienia to prawdziwa bomba witaminowa, obfitująca w błonnik i cenne składniki mineralne, ułatwiające odkwaszenie i kompletną detoksykację organizmu.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
MORINGA OLEJODAJNA
Nazywana jest również drzewem chrzanowym, ponieważ jej korzenie smakiem i zapachem przypominają ten produkt. Liście, strąki i owoce rośliny są jadalne i stanowią ważne źródło pożywienia w wielu orientalnych kulturach. Moringa wykorzystywana jest również do pozyskiwania oleju oraz jako pasza dla zwierząt.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
NASIONA CHIA - SZAŁWIA HISZPAŃSKA
Nasiona chia w Ameryce Łacińskiej od setek lat wykorzystywane były przez Indian do przygotowania energetycznych i niezwykle odżywczych napojów i żywności. Zgodnie z zapiskami konkwistadorów, uprawy szałwii hiszpańskiej zajmowały trzecie miejsce w hierarchii ważności i rozległości - zaraz po fasoli i kukurydzy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
QUINOA / KOMOSA RYŻOWA BIAŁA
Nazywana "Złotem Inków" lub "Matką zbóż" komosa ryżowa jest bogatą w skrobię rośliną wywodzącą się z Ameryki Południowej. Przyrządzana podobnie jak ryż, z powodzeniem zastępuje w kuchni rodzime kasze i stanowi doskonałą alternatywę dla zbóż glutenowych. Zalecana jest wszystkim osobom na diecie bezglutenowej
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
QUINOA / KOMOSA RYŻOWA CZARNA
W odróżnieniu od komosy białej, czarne gatunki quinoa nie rozgotowują się i nie pęcznieją podczas gotowania. Zachowują stonowaną chrupkość i posiadają bardziej wyrazisty smak, a ze względu na ciemną barwę kontrastującą z białymi ogonkami typowymi dla komosy ryżowej, stanowią wspaniałą dekorację każdego dania.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
QUINOA / KOMOSA RYŻOWA CZERWONA
W odróżnieniu od komosy białej, czerwone gatunki quinoa nie rozgotowują się i nie pęcznieją podczas gotowania. Zachowują stonowaną chrupkość i posiadają bardziej wyrazisty smak, a ze względu na ciemną barwę kontrastującą z białymi ogonkami typowymi dla komosy ryżowej, stanowią wspaniałą dekorację każdego dania.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin