Kategorie
Cena
-
od
do
KAKAO ALKALIZOWANE 10-12%
Tradycyjne, sproszkowane kakao idealne do przygotowania pysznego, pożywnego napoju o właściwościach regeneracyjno-pobudzających. Dzięki niskiej zawartości tłuszczu nie dostarcza do organizmu nadmiaru zbędnych kalorii, gwarantując przy tym zachowanie pełni smaku i wartości odżywczych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
KAKAO ZIARNO KRUSZONE
Surowe ziarna kakaowca stanowią smaczną i zdrową alternatywę dla klasycznej czekolady. Są prawdziwą bombą antyoksydantów - zawierają wielokrotnie więcej polifenoli niż czerwone wino i zielona herbata. Jednocześnie pozostają źródłem łatwo przyswajalnych witamin i minerałów, w szczególności - magnezu.
Dostępność: produkt chwilowo niedostępny
3,75 zł
MAK BIAŁY
W Europie najczęściej wykorzystywanym kulinarnie gatunkiem maku jest mak niebieski, zawierający znikome ilości alkaloidów. Tymczasem w krajach Orientu większą popularność zyskał wyróżniający się łagodniejszym smakiem mak biały. W Polsce stanowi on tradycyjny składnik nadzienia poznańskich rogali świętomarcińskich.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
MAK NIEBIESKI
Mak lekarski już w epoce średniowiecza wykorzystywany był do produkcji odurzających specyfików wykorzystywanych do uśmierzania bólu u chorych. Współcześnie również dostarcza cenionych w medycynie substancji przeciwbólowych, zaś w gastronomii znalazł zastosowanie jako smaczny składnik codziennych wypieków.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
MIGDAŁY BLANSZOWANE
Poddane delikatnej obróbce cieplnej i pozbawione charakterystycznej, brązowej skórki, stanowią naturalne źródło łatwo przyswajalnych składników mineralnych. Są również bardzo smaczne, a dzięki atrakcyjnemu wyglądowi idealnie nadają się do zdobienia słodkich wypieków.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
MIGDAŁY KALIFORNIJSKIE
Należą do bakalii o wysokiej zawartości korzystnych dla zdrowia tłuszczów. Wyróżniają się charakterystycznym smakiem stanowiąc podstawę takich przysmaków jak marcepan czy napój orchada. Z kolei pozyskiwany z nich olej to ważny surowiec kosmetyczny wykorzystywany do produkcji środków pielęgnacyjnych do ciała.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
MIGDAŁY W PŁATKACH
Do celów spożywczych najwygodniej jest stosować owoce migdałowca w postaci przetworzonej, czyli zblanszowane (sparzone), obrane ze skórki i pokrojone w cienkie plasterki na kształt płatków. Bakalie w takiej postaci gotowe są do natychmiastowego spożycia, a przy okazji zachowują pełnię walorów smakowych i zdrowotnych.
Dostępność: produkt chwilowo niedostępny
5,70 zł
SEZAM ŁUSKANY BIAŁY
Według niepotwierdzonej badaniami teorii, olej wytłaczany z ziaren sezamu jest jednym ze źródeł witaminy T (rozpuszczalnej w tłuszczach i niewrażliwej na wysoką temperaturę). Witamina T zwiększać ma krzepliwość krwi poprzez wzrost liczby trombocytów, pobudzać ogólne procesy krwiotwórcze, ułatwiać koncentrację i polepszać pamięć.
Dostępność: produkt chwilowo niedostępny
3,50 zł
SEZAM ŁUSKANY CZARNY
Choć najbardziej rozpowszechnionym rodzajem sezamu wykorzystywanego w gastronomii jest gatunek rodzący białe nasiona, w kuchni orientalnej wielką popularnością cieszy się również odmiana czarna. Wyróżnia się intensywniejszym, słodkim smakiem o wyraźnie orzechowej nucie, pozbawionym goryczki.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
SIEMIĘ LNIANE BRĄZOWE ZIARNO
Owoce lnu to jeden z najszerzej dostępnych i najtańszych naturalnych środków powlekających i chroniących przewód pokarmowy przed podrażnieniami. Nie tylko ułatwia i przyspiesza proces regeneracji błon śluzowych, lecz również działa przeciwnowotworowo i przeciwzapalnie, a przy okazji – pomaga w odchudzaniu.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
SIEMIĘ LNIANE ZŁOTE
Siemię lniane złote, tzw. budwigowe, należy do rzadziej stosowanych niż tradycyjny len brązowy. Uważane jest za bogatsze w cenne składniki odżywcze i nieco łagodniejsze w smaku niż gatunek o ciemnym zabarwieniu ziaren. Nadaje się do spożycia zarówno w postaci całej, jak i po zmieleniu.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin