ZIOŁA WŁOSKIE przyprawa do DAŃ WEGETARIAŃSKICH

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 2,00 zł 2.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: Aromatika
Kod produktu: 010201163

Opis

ZIOŁA WŁOSKIE do dań WEGETARIAŃSKICH


ang. spice for vegetarian dishes;
hiszp. condimiento para platos vegetarianos;
niem. Würze zu vegetarischen Gerichtene;
fran. épices pour plats végétariens;
ros. приправа для вегетарианских блюд;


Dieta wegetariańska, czyli świadoma rezygnacja ze spożycia mięsa i większości produktów pochodzenia zwierzęcego, powszechnie uznawana jest za zdrową i korzystną dla organizmu. Prawidłowo skomponowana dostarcza wszelkich składników niezbędnych do prawidłowego rozwoju i funkcjonowania naszego ciała. Niezależnie od swojej odmiany wcale nie oznacza rezygnacji z urozmaiconych i smacznych posiłków - wręcz przeciwnie, pozwala na szeroką gamę eksperymentów kulinarnych z wykorzystaniem wyłącznie produktów roślinnych o wybranym stopniu przetworzenia.

Przyprawa do dań wegetariańskich „Zioła Włoskie” skomponowana została przede wszystkim z myślą o lakoowowegetarianch, weganach oraz witarianach. Składa się wyłącznie z naturalnych składników podkreślających smak produktów pochodzenia roślinnego. Doskonale uwydatnia zarówno aromat surowych warzyw, jak i potraw warzywnych gotowanych, duszonych, smażonych i pieczonych. Sprawdza się w połączeniu z produktami nabiałowymi (w szczególności białym serem, twarogiem i jajami), jak również wszelkiego rodzaju makaronami, kluskami, ryżem i kaszami. Nie oznacza to jednak, że mieszankę „Zioła Włoskie” stosować można wyłącznie w kuchni wegetariańskiej - przyprawa ta wyśmienicie podkreśla również soczystość delikatnego mięsa drobiowego, sprawdza się w połączeniu z gęsiną oraz kruchym mięsem z królika.


SKŁAD: 
sól, bazylia, czosnek, oregano, tymianek, kurkuma, papryka chili;

SKALA OSTROŚCI:
 ,,,,,


PRZYKŁADOWE FORMY ZASTOSOWANIA

Papryka faszerowana z pomidorami i kaszą kuskus

4 czerwone papryki
1/2 szklanki kuskus
250 ml bulionu warzywnego
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
25 g przyprawy do dań wegetariańskich „Zioła Włoskie”
1 mała cukinia
1 puszka pomidorów krojonych (ok. 400g)
olej, sól, opcjonalnie ser typu mozarella

Papryki umyć, przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne. Wrzucić je do wrzątku i gotować przez 1 minutę. Następnie odcedzić. Jedną połówkę papryki pokroić w kosteczkę. Kaszę kuskus zalać gorącym bulionem warzywnym i pozostawić do napęcznienia przez 10 minut. Cebulę pokroić w talarki, cukinię w kostkę, a czosnek - drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej. Zeszklić cebulę, dodać czosnek i cukinię, po czym warzywa doprawić do smaku przyprawą do potraw wegetariańskich „Zioła Włoskie”. Dusić 5 minut, często mieszając. Dodać pokrojoną paprykę i pomidory z puszki, dusić kolejne 5 minut. Po tym czasie wymieszać z kaszą kuskus i doprawić do smaku przyprawą „Zioła Włoskie”, solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziewać połówki papryki. Każdą można posypać odrobiną sera mozarella. Warzywa przełożyć na blachę wyłożoną pergaminem. Zapiekać przez ok. 25 min. w temp. 180 st.C.

Dane techniczne

Postać mielona
Skład sól, bazylia, czosnek, oregano, tymianek, kurkuma, papryka chili;
Zawartość soli TAK
Zawartość glut. sodu NIE
Zastosowanie przyprawa kulinarna
Wskazania dania włoskie, kuchnia śródziemnomorska, wegetariańska
Linia jakościowa PREMIUM
Kraj pochodzenia Polska

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl