PRZYPRAWA DO KURCZAKA KLASYCZNA PIKANTNA

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 2,25 zł 2.25
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Producent: Aromatika
Kod produktu: 010200313

Opis

PRZYPRAWA DO KURCZAKA PIKANTNA

ang. classic spicy condiment for chicken;
hiszp. condimiento clásico picante para carne de pollo;
niem. Klassische pikant Gewürz für Huhn;
fran. condiment classique piquant pour le poulet;
ros. классический пряный приправа для курицы;


Drób, a w szczególności mięso kurze, coraz częściej gości na polskich stołach. Białe, delikatne i bardzo smaczne, łatwe w obróbce oraz przygotowaniu, uważane jest za jedno z najzdrowszych dostępnych na rynku, idealne dla dzieci i osób starszych. Stosunkowo chude, a jednocześnie obfitujące w cenne składniki odżywcze, stanowi jeden z podstawowych składników niezbędnych do przygotowania esencjonalnych bulionów podawanych chorym i rekonwalescentom. Zawiera m.in. wszystkie aminokwasy egzogenne, jakich nie potrafi wytwarzać samodzielnie ludzki organizm, ponadto dostarcza potasu,sodu, fosforu, magnezu, wapnia, cynku i żelaza, oraz licznych witamin z grupy B. Doskonale nadaje się do pieczenia, smażenia, grillowania i duszenia, podczas których zachowuje pełnię wartości odżywczych. 

Przyprawa do kurczaka pikantna z pewnością zadowoli wszystkich miłośników ostrzejszych smaków. Mieszanka bazuje na tradycyjnej kompozycji przypraw stosowanych do doprawiania drobiu, jednak zawiera zdecydowanie wyższe stężenie pikantnych składników. Ostateczny charakter potrawy nadawany jest przez paprykę chili i czosnek, podczas gdy aromaty uzupełnia sól i papryka słodka, zaś za wartości wizualne odpowiada kurkuma, która nadaje daniom apetyczną, złocistą barwę. Przyprawą można posypać mięso bezpośrednio przed obróbką termiczną lub po zmieszaniu z olejem wykorzystać ją jako rodzaj marynaty. Idealnie komponuje się z drobiem pieczonym, smażonym i gotowanym na parze, jak również grillowanym. 


SKŁAD:
papryka czerwona słodka, sól, papryka chilli, cukier, czosnek, aromat
;

SKALA OSTROŚCI:
 ,,,,,



PRZYKŁADOWE FORMY ZASTOSOWANIA

Pikantne udka z kurczaka z miodem

8 udek z kurczaka
2-3 łyżki płynnego miodu
6 łyżek sosu sojowego
1/2 łyżeczki suszonego imbiru
3 ząbki czosnku
2 łyżki soku z cytryny
25 g przyprawy klasycznej do kurczaka pikantnej
olej


Miód wymieszać z sosem sojowym, sokiem z cytryny, imbirem, przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku oraz pikantną przyprawą do kurczaka. Można dodać odrobinę oleju. W tak przygotowanej marynacie zanurzyć mięso i wstawić w chłodne miejsce na co najmniej 3 godziny. Co godzinę udka odwracać dla równomiernego rozprowadzenia marynaty. Następnie ułożyć mięso w naczyniu do zapiekania, delikatnie polać olejem i wstawić do piekarnika. Piec około 1 godziny w temperaturze 180 st.C. 

Dane techniczne

Postać mielona
Skład papryka chili, czosnek mielony, papryka słodka, sól, cukier, kurkuma
Zawartość soli TAK
Zawartość glut. sodu NIE
Zastosowanie przyprawa
Wskazania do potraw drobiowych
Linia jakościowa PREMIUM
Kraj pochodzenia Polska

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl