Zupa grzybowa
Opis
Grzybowa - zupa instant
ang. mushroom soup;
hiszp. sopa de hongos;
niem. Pilzsuppe;
fran. soupe de champignons sauvages;
ros. грибной суп;
Zupa grzybowa w proszku to idealne rozwiązanie dla osób ceniących tradycyjne smaki, lecz niedysponujących czasem lub możliwościami ugotowania tradycyjnego bulionu ze świeżych grzybów. Zupa wyróżnia się rzadką konsystencją i intensywnym smakiem owoców leśnego runa podkreślonych dodatkiem włoszczyzny i mięsnego wywaru. Może być serwowana jako przystawka do drugiego dania lub jako samodzielne danie obiadowe. Sprawdzi się jako szybkie i łatwe do przygotowania danie biwakowe i na kempingu.
Zupa grzybowa instant to zupa w proszku umożliwiająca szybkie przygotowanie posiłku o smaku tradycyjnej zupy z grzybów leśnych z dodatkiem warzyw. Wystarczy zawartość opakowania wymieszać z wodą, po czym zagotować z dodatkiem pokrojonych w talarki warzyw. Zupa grzybowa instant wyśmienicie smakuje zarówno samodzielnie, jak i wzbogacona dodatkiem gotowanych ziemniaków, duszonej cebuli, ząbku czosnku lub siekanej natki pietruszki. Smak zupy grzybowej można złagodzić dodatkiem śmietany lub podkreślić niewielką ilością siekanego szczypiorku.
Składniki zupy grzybowej
mąka pszenna, sól, skrobia pszenna, cukier, wzmacniacz smaku: glutaminian sodu; tłuszcz palmowy, pietruszka nać, cebula, aromat, barwnik: E150C, suszony podgrzybek, pieprz czarny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Wartość odżywcza produktu w 100 g: wartość energetyczna 299 kcal (1252 kJ); tłuszcz 1,7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g; węglowodany 59,6 g, w tym cukry 6,6 g; błonnik 2,2 g; białko 5,6 g; sól 18,1 g
Sposób przygotowania zupy grzybowej
Do 1,2 litra zimnej wody wsypać 100 g zupy grzybowej i dokładnie wymieszać. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut stale mieszając.
Dane techniczne
Postać | instant (proszek) |
Skład | jak w opisie |
Zawartość soli | TAK |
Zawartość glut. sodu | TAK |
Zastosowanie | zupa błyskawiczna |
Wskazania | - |
Linia jakościowa | Economy |
Kraj pochodzenia | Polska |