Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Płatności on-line
logo Przelewy24 logo Blue Media
Dostawy realizowane przez
logo DPD
logo InPost
logo Paczka w Ruchu
 

Zupa szparagowa

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 4,50 zł 4.50
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Producent: Aromatika
Kod produktu: 010400204

Opis

Szparagowa - zupa instant

ang. asparagus soup;
hiszp. sopa de espárragos;
niem. Spargelsuppe;
fran.  soupe aux asperges;
ros.  суп из спаржи;


Esencjonalny wywar warzywno-drobiowy z dodatkiem chrupiących szparagów to danie typowe dla kuchni niemieckiej i francuskiej. Przygotowana ze świeżych szparagów najczęściej gości na stołach późną wiosną, w pełni tzw. sezonu szparagowego. W zależności od upodobań kulinarnych może przybierać formę lekkiego, zabielanego śmietaną bulionu z dodatkiem krojonych łodyg asparagusa i dużej ilości czosnku, bądź też bardziej esencjonalną, gdy smak szparagów podkreślony zostaje dodatkiem żółtego sera. Zupa szparagowa może być serwowana z młodymi ziemniakami gotowanymi w mundurkach, choć najczęściej podawana jest solo z dodatkiem pieczywa. 

Zupa szparagowa instant to zupa w proszku umożliwiająca szybkie przygotowanie posiłku o smaku tradycyjnego bulionu warzywno-drobiowego z dodatkiem zielonych i żółtych szparagów. Wystarczy zawartość opakowania wymieszać z wodą, po czym zagotować aż do zgęstnienia wywaru. Wyśmienicie smakuje zarówno samodzielnie, jak i wzbogacona dodatkiem ptysiowego groszku lub grzanek. Wyśmienita z pietruszką lub szczypiorkiem, świeżym pieczywem, jak również sadzonym jajkiem lub posypana tartym serem żółtym. Dla urozmaicenia i nadania orientalnego posmaku może być doprawiana niewielka ilością sosu sojowego lub soku z cytryny. 


   Składniki zupy szparagowej w proszku

mąka pszenna, skrobia pszenna, sól, cukier, szparagi (8%), wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; serwatka (z mleka), pietruszka nać, cebula, pieprz, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.

Wartość odżywcza produktu 100 g: wartość energetyczna 302 kcal (1264 kJ); tłuszcz 0,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g; węglowodany 62,3 g, w tym cukry 16 g; błonnik 3,1 g; białko 7,1 g; sól 14,5 g
 

 

   Sposób przygotowania zupy szparagowej w proszku

Do 1,2 litra zimnej wody wsypać 100 g zupy szparagowej i dokładnie wymieszać. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut stale mieszając.

 

Dane techniczne

Postać instant (proszek)
Skład jak w opisie
Zawartość soli TAK
Zawartość glut. sodu TAK
Zastosowanie zupa instant
Wskazania -
Linia jakościowa Economy
Kraj pochodzenia Polska

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl