Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Płatności on-line
logo Przelewy24 logo Blue Media
Dostawy realizowane przez
logo DPD
logo InPost
logo Paczka w Ruchu
 

Zupa ogonowa

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 5,50 zł 5.50
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Producent: Aromatika
Kod produktu: 01040011

Opis

Ogonowa - zupa instant

ang. oxtail soup;
hiszp. sopa de rabo de buey;
niem. ochsenschwanzsuppe;
fran.  soupe de queue de bœuf;
ros.  суп из бычьих хвостов;


Zupa ogonowa, choć często goszcząca na polskich stołach jeszcze pod koniec XX w., w rzeczywistości nie należy do typowych dań rodzimej kuchni. Warzywny wywar na mięsie z ogona wołów (również krów i byków) to tradycyjne danie brytyjskie wywodzące się z kuchni flamandzkiej i francuskiej, pierwotnie zapożyczone prawdopodobnie ze wschodniej Azji. Do dziś pozostaje bardzo popularne w Korei, Chinach i w Indonezji. W zależności od kultywowanych tradycji może przybierać formę zawiesistego gulaszu lub luźnego rosołu z dodatkiem siekanych warzyw. Wspólnym mianownikiem wszystkich odmian tej potrawy jest znaczący dodatek pomidorów i cebuli. 

Zupa ogonowa instant to zupa w proszku umożliwiająca szybkie przygotowanie posiłku o smaku tradycyjnego gulaszu wołowego z dodatkiem dużej ilości pomidorów i ekstraktów warzywnych. Wystarczy zawartość opakowania wymieszać z wodą, po czym zagotować aż do zgęstnienia wywaru. Wyśmienicie smakuje zarówno samodzielnie, jak i wzbogacona dodatkiem gotowanych ziemniaków, pora lub zielonego szczypiorku. Doskonała ze świeżym pieczywem. Dla urozmaicenia i nadania orientalnego posmaku może być doprawiana niewielka ilością sosu sojowego, sambal lub soku z limonki. 


   Składniki zupy ogonowej w proszku

mąka pszenna, maltodekstryna, sól, cukier, proszek pomidorowy, wzmacniacz smaku i zapachu: glutaminian sodu; aromaty, papryka słodka, tłuszcz palmowy, hydrolizat białka roślinnego (sojowego), substancja zagęszczająca: guma guar; czosnek.

Wartość odżywcza produktu w 100 g: wartość energetyczna 312 kcal (1306 kJ); tłuszcz 3,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g; węglowodany 54,3 g, w tym cukry 28,9 g; błonnik 1,7 g; białko 8,1 g; sól 15 g
 

 

   Sposób przygotowania zupy ogonowej w proszku

Do 1 litra zimnej wody wsypać 100 g zupy ogonowej i dokładnie wymieszać. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut stale mieszając.

 

Dane techniczne

Postać instant (proszek)
Skład jak w opisie
Zawartość soli TAK
Zawartość glut. sodu TAK
Zastosowanie zupa instant
Wskazania -
Linia jakościowa PREMIUM
Kraj pochodzenia Polska

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl