Zupa krem z pieczarek
Opis
Krem z pieczarek - zupa instant
ang. creamy button-mushroom soup;
hiszp. sopa crema de champiñones;
niem. Champignoncremesuppe;
fran. crème de champignons;
ros. суп-крем из шампиньонов;
Zupa krem z pieczarek w proszku to idealne rozwiązanie dla osób ceniących tradycyjne smaki, lecz niedysponujących czasem lub możliwościami ugotowania tradycyjnego kremu ze świeżych grzybów. Zupa wyróżnia się doskonale wyczuwalnym, intensywnym smakiem tradycyjnych, polskich pieczarek z dodatkiem włoszczyzny i drobiowej wkładki mięsnej. Może być serwowana jako przystawka do drugiego dania lub samodzielne danie obiadowe, ponieważ już niewielka ilość z powodzeniem zaspokaja głód. Krem z pieczarek jest nie tylko sycący, lecz również świetnie sprawdza się jako posiłek rozgrzewający w chłodniejsze, jesienne dni.
Zupa pieczarkowa instant to zupa w proszku umożliwiająca szybkie przygotowanie posiłku o smaku tradycyjnej zupy pieczarkowej z dodatkiem warzyw. Wystarczy zawartość opakowania wymieszać z wodą, po czym zagotować aż do zgęstnienia wywaru. Zupa-krem pieczarkowa wyśmienicie smakuje zarówno samodzielnie, jak i wzbogacona dodatkiem gotowanych ziemniaków, grzanek, duszonej cebuli, ząbku czosnku lub siekanej natki pietruszki. Świetnie sprawdza się również z dodatkiem gotowanego makaronu. Smak zupy pieczarkowej można wzbogacić niewielką ilością siekanego szczypiorku, dodatkiem mielonego, czarnego pieprzu, naci pietruszki, liści kolendry oraz kilkoma kroplami soku z cytryny lub limonki.
Składniki zupy krem pieczarkowej
mąka pszenna, maltodekstryna, skrobia pszenna, wzmacniacz smaku i zapachu: glutaminian sodu; tłuszcz palmowy, zasmażka (mąka pszenna, olej roślinny), serwatka (z mleka), suszone pieczarki (4%), sól, cebula, aromat, nać pietruszki, pieprz czarny, barwnik: karmel E150c, regulator kwasowości: kwas cytrynowyy.
Wartość odżywcza produktu w 100 g: wartość energetyczna 379 kcal (1587 kJ); tłuszcz 11 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,1 g; węglowodany 58,5 g, w tym cukry 22,9 g; błonnik 3,9 g; białko 4,8 g; sól 7,1 g
Sposób przygotowania zupy krem pieczarkowej
Do 1 litra wrzącej wody wsypać 100 g zupy pieczarkowej instant i dokładnie wymieszać. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut stale mieszając.
Dane techniczne
Postać | instant (proszek) |
Skład | jak w opisie |
Zawartość soli | TAK |
Zawartość glut. sodu | TAK |
Zastosowanie | zupa błyskawiczna |
Wskazania | - |
Linia jakościowa | PREMIUM |
Kraj pochodzenia | Polska |