Zupa krem z grzybów leśnych
Opis
Krem z grzybów leśnych - zupa instant
ang. creamy soup of wild mushroom;
hiszp. sopa-crema de setas silvestres;
niem. Waldpilzcremesuppe;
fran. crème de champignons sauvages;
ros. суп-крем из диких грибов;
Zupa grzybowa w proszku to idealne rozwiązanie dla osób ceniących tradycyjne smaki, lecz niedysponujących czasem lub możliwościami ugotowania tradycyjnego kremu ze świeżych grzybów. Zupa wyróżnia się doskonale wyczuwalnym, intensywnym smakiem owoców leśnego runa z dodatkiem włoszczyzny i drobiowej wkładki mięsnej. Może być serwowana jako przystawka do drugiego dania lub samodzielne danie obiadowe, ponieważ już niewielka ilość z powodzeniem zaspokaja głód. Krem z grzybów leśnych działa rozgrzewająco i świetnie sprawdza się jako posiłek w chłodniejsze, jesienne dni, a poprzez użycie mniejszej niż zalecana ilości wody z powodzeniem sprawdzi się w charakterze sosu lub dipu grzybowego.
Zupa grzybowa instant to zupa w proszku umożliwiająca szybkie przygotowanie posiłku o smaku tradycyjnej zupy z grzybów leśnych z dodatkiem warzyw. Wystarczy zawartość opakowania wymieszać z wodą, po czym zagotować aż do zgęstnienia wywaru. Zupa grzybowa instant wyśmienicie smakuje zarówno samodzielnie, jak i wzbogacona dodatkiem gotowanych ziemniaków, grzanek, duszonej cebuli, ząbku czosnku lub siekanej natki pietruszki. Smak zupy grzybowej można złagodzić dodatkiem śmietany lub podkreślić niewielką ilością siekanego szczypiorku lub liści kolendry.
Składniki zupy krem z grzybów leśnych
mąka pszenna, skrobia pszenna, serwatka (z mleka), wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5' rybonuklotydy disodowe; maltodekstryna, tłuszcz palmowy, zasmażka (mąka pszenna, tłuszcz roślinny (palmowy), sól, suszone grzyby 4%, hydrolizat białka sojowego, cebula, aromaty, pietruszka nać, barwnik: karmel E150c; pieprz czarny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Wartość odżywcza produktu w 100 g: wartość energetyczna 372 kcal (1557 kJ); tłuszcz 10,8 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,1 g; węglowodany 55,6 g, w tym cukry 19,2 g; błonnik 3,9 g; białko 5,9 g; sól 8,7 g
Sposób przygotowania zupy krem z grzybów leśnych
Do 1,2 litra zimnej wody wsypać 100 g zupy grzybowej instant i dokładnie wymieszać. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut stale mieszając.
Dane techniczne
Postać | instant (proszek) |
Skład | jak w opisie |
Zawartość soli | TAK |
Zawartość glut. sodu | TAK |
Zastosowanie | zupa błyskawiczna |
Wskazania | - |
Linia jakościowa | PREMIUM |
Kraj pochodzenia | Polska |